Jyväskylän kaupunginteatterin syksyn 2020 suursatsaus on klassikkomusikaali West Side Story, joka on yksi eniten esitettyjä musikaaleja maailmalla. Jyväskylän kaupunginteatterissa teos tulee ensi-iltaan 5.9.

Sami Parkkisen suomentaman West Side Storyn ohjaa Snoopi Siren ja koreografina toimii Ari Numminen. Esityksen lavastaa Suvi Saari ja puvustaa Tellervo Syrjäkari, valosuunnittelusta vastaa Antti Silvennoinen. Marian roolissa vierailee Nathalia Hyvärinen Kanerva ja Tonyn roolissa Tuomas Korkia-Aho. Lisäksi musikaalin toteutuksessa on mukana Tampereen konservatorion, Teatterikorkeakoulun sekä Suomalaisen musiikkikampuksen nuoria; laulajia, tanssijoita ja näyttelijöitä. 

William Shakespearen Romeoon ja Juliaan pohjautuva teksti vie katsojat New Yorkiin. Kaksi jengiä, amerikkalaiset Jetsit ja puertoricolaiset Sharksit, taistelevat vallasta ja reviirien rajoista. Kohtalo tuo tarinan kahden eri jengin nuoret Marian ja Tonyn yhteen. Mahdottomalta tuntuva rakkaus muuttaa paljon, mutta jengien yhteenottoja se ei voi estää.  – West Side Story on kertomus vihasta ja vastakkainasettelusta, ja onneksi myös rakkaudesta. Maailmassa on kuitenkin toivo ja mahdollisuus parempaan. Tässä ajassa on tärkeää tehdä juuri tämä teos ja tutkia sen teemoja, ohjaaja Snoopi Siren painottaa. 

Arthur Laurentsin käsikirjoittama, Leonard Bernsteinin säveltämä ja Jerome Robbinsin sanoittama West Side Story oli ensi-illassa Broadwayllä vuonna 1957. Neljä vuotta myöhemmin 1961 menestysmusikaalista valmistunut elokuva voitti jopa kymmenen Oscaria. Jyväskylässäkin musikaali on nähty aiemmin vuonna 2001.

Liput West Side Storyyn ja syksyn muihin ensi-iltoihin tulevat myyntiin 18.3.