Tänä keväänä ikäihmisiä hemmotellaan viidellätoista vapaapääsyisellä kulttuuritapahtumalla, jotka on koottu Monenkirjavia kulttuuritilaisuuksia -otsikon alle.  Mukana on yhteislaulutilaisuuksia, elokuvanäytöksiä, päivätansseja ja nyt kevätkaudella ensimmäistä kertaa myös yksittäisiä artistivierailuja. Suurin osa näistä järjestetään pääkirjaston Minnansalissa, mutta joitakin tilaisuuksia on myös muissa tiloissa kaupungin alueella.

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Terho Valkonen, terho.valkonen(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 4045

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/ikaihmiset

Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuuksissa Minnansalissa päästellään menemään vaihtuvien maestrojen johdolla. Kokeneet ja rempseät laulattajat pitävät huolen siitä, että tilaisuuksissa raikaa laulun lisäksi myös nauru. Maestroina toimivat Niko Saloheimo ja Tiina Laitisen ja Emmi Aarnio-Metsäsen Kruuvaus Duo. Kevätkausi huipentuu Palokan Pelimannitalolla järjestettävään yhteislaulutilaisuuteen, jonka vetää Laulusta voimaa -tilaisuuksissa alusta asti yleisöä laulattanut Jaana Eloranta.

Kino Hopean elokuvia esitetään pääkirjaston Minnansalissa. Näytöksiä on aikaisemmin järjestetty lisenssillä, jolla ei saanut mainostaa elokuvia pääkirjaston ulkopuolella, mutta nyt kulttuuripalvelut on hankkinut oikeudet myös elokuvien nimien käyttöön. Luvassa on laadukas sarja niin ulkomaisia kuin kotimaisia elokuvia.

HopeaTanssit järjestetään tänä keväänä Minnansalin sijasta eri puolilla kaupunkia. Tanssisaleina toimivat vanhuspalveluiden päivätoiminnan yksiköt ja Palokan kirjasto. Tilaisuuksien alussa tanssiparkettiin otetaan tuntumaa tanssitaiteilijan johdolla ja sen jälkeen on vuorossa perinteiset päivätanssit.

Veikko Ahvenainen ja Kauko Röyhkä kevään artistivieraina

Tänä keväänä päästään tutustumaan kahden suomalaisen pitkän linjan artistin mielenkiintoiseen työ- ja elämänuraan heidän itsensä kertomina. Viime vuonna 90 vuotta täyttänyt harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen vierailee perjantaina 24.1. Minnansalissa. Kello 13 alkavassa tilaisuudessa hän kertoo ainutlaatuisen pitkästä elämäntyöstään esiintyvänä muusikkona ja välillä kuullaan myös elävää musiikkia, kun Ahvenainen esiintyy yhdessä vaimonsa Carina Nordlundin kanssa.

Kirjailija-muusikko Kauko Röyhkä on vieraana Minnansalissa 25.4. järjestettävän elokuvanäytöksen jälkeen. Elokuvana nähdään Matti Kinnusen ohjaama Miss Farkku Suomi, joka sijoittuu 1970-luvun Ouluun ja perustuu Kauko Röyhkän samannimiseen romaaniin. Elokuvan jälkeen Röyhkä kertoo viime syksynä ilmestyneestä elämäkertakirjastaan, jonka nimi on Marjatan poika. Kirja keskittyy Röyhkän nuoruusvuosiin, aikaan jolloin hänestä tuli kirjailija ja musiikintekijä, ja päättyy ensimmäisen levyn ja romaanin ilmestymiseen ja niiden saamaan vastaanottoon syksyllä 1980.

Artistivierailuja voi seurata suorana reaaliajassa ja kaksi kuukautta tilaisuuksien jälkeen osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus.

Monenkirjavia tilaisuuksia – kevään ohjelma:

HopeaTanssit

 • Ke 5.2. klo 14.30-16.00 Kylätupa (Vapaudenkatu 48-50)
 • Ke 4.3. klo 14.30-16.00 Piippurannan Klubi (Paperitehtaankatu 1)
 • Ke 1.4. klo 14.30-16.00 Väkkärän hyvinvointikeskus (Väkkärätie 3)
 • Ke 6.5. klo 14.30-16.00 Palokan kirjasto (Koivutie 5)

- järj. Keski-Suomen Tanssin Keskus ja Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

Kino Hopea
Jyväskylän pääkirjaston Minnansali (Vapaudenkatu 39-41)

 • Pe 31.1. klo 13 Yesterday
 • Pe 28.2. klo 13 Kärsimys ja kunnia
 • Pe 27.3. klo 13 Judy
 • Pe 24.4. klo 13 Miss Farkku Suomi (elokuvan jälkeen vieraana Kauko Röyhkä)

- järj. Keski-Suomen elokuvakeskus, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Jyväskylän kaupunginkirjasto

Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuudet
Jyväskylän pääkirjaston Minnansali (paitsi 29.4. Palokan pelimannitalo)

 • Pe 17.1. klo 13.00-14.30 Talven tunnelmaa, laulattajana Niko Saloheimo
 • Pe 21.2. klo 13.00-14.30 Lauluja ystävyydestä ja rakkaudesta, laulattajana Niko Saloheimo
 • Pe 20.3. klo 13.00-14.30 Maaliskuu maata näyttää, laulattajana Kruuvaus Duo
 • Pe 17.4. klo 13.00−14.30 Kevätkarkelot, laulattajana Kruuvaus Duo
 • Ke 29.4. klo 13.00−14.30 Palokan pelimannitalo (Saarijärventie 71), Laulellen kukkasista kauneimmat, laulattajana Jaana Eloranta

- järj. Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

Artistivierailut
Jyväskylän pääkirjaston Minnansali (Vapaudenkatu 39-41)

 • Pe 24.1. klo 13.00-14.15 Veikko Ahvenainen – Mielihyvää musiikista
 • Pe 24.4. klo 14.30-15.45 Iltapäivä Kauko Röyhkän maailmassa

-24.1. tilaisuus: järj. Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, Jyväskylän kansalaisopisto ja Jyväskylän kaupunginkirjasto
-24.4. tilaisuus: järj. Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, Jyväskylän kaupunginkirjasto ja Keski-Suomen elokuvakeskus

Artistivierailujen striimaukset: https://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy!