Taideapteekki tarjoaa tulevalla kevätkaudella entistä monipuolisempia kulttuuriesityksiä Jyväskylän vanhuspalveluiden päivätoiminnan yksiköihin. Ohjelmasta löytyy niin kirjallisuutta, draamaa, sirkusta, tanssia kuin stand up -komiikkaa ja etenkin paljon toivottuja musiikkiesityksiä.

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Terho Valkonen, p. 014 266 4045, terho.valkonen(at)jyvaskyla.fi

Konserteissa on tarjolla laaja tyylikirjo harmonikka- ja laulukonserteista renessanssi- ja barokkimusiikin kitarakonserttiin ja harvemmin kuultavia soittimia kuten didgeridoo-puhallin ja käsikellot. Konserttien ohjelmistoissa on mm. ikivihreitä sävelmiä, kauniita keväisiä lauluja, kupletteja, tuttuja hanurisävelmiä ja yhteislauluja.

Ympärivuorokautisen hoidon yksiköiden kevään ohjelmaan kuuluu Viulunsoittaja sängynlaidalla -ohjelmakokonaisuus. Muusikko ja musiikkiterapeutti Sanna Helén kiertää esiintymässä palvelutalossa ja hoivakodissa asukkaiden huoneissa, jolloin hän voi rakentaa musiikkituokiot yksilöllisesti kuulijan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tuttuja lauluja ja melodioita on mahdollista kuunnella, laulaa tai hyräillä mukana.

Perehdytystä esiintyjille

Taideapteekin taiteilijoille järjestettiin kevätkauden alussa ensimmäistä kertaa perehdytystilaisuus, jossa jaettiin vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon erilaisissa esiintymistilanteissa ja miten ohjelmaa voi räätälöidä eri kohderyhmille sopivaksi. Koulutuksen vetivät Taideapteekin tuottaja Terho Valkonen, vanhuspalveluiden ohjaaja Helena Hjelt ja Keski-Suomen Muistiyhdistyksen kehittämispäällikkö Ulla Halonen. – Taideapteekin taiteilijoita ohjeistettiin mm. lisäämään esityksiin entistä enemmän osallistavia elementtejä tälle kevätkaudelle, Terho Valkonen kertoo. Hän oli viime vuonna Jyväskylän kaupungin kansainvälisessä henkilöstövaihdossa Walesissa ja osallistui siellä vastaavaan koulutukseen.

Taideapteekin esitykset ja työpajat vanhuspalveluiden päivätoiminnan yksiköissä ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä ohjelma on suunnattu ainoastaan talon asukkaille ja heidän omaisilleen. Taideapteekin toiminnan mahdollistavat Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja vanhuspalvelut.

Taideapteekin esite toimii kulttuurikalenterina ikäihmisille

Painetusta esitteestä löytyy Taideapteekin oman tuotannon lisäksi runsaasti muutakin varttuneemmalle väelle suunnattua taide- ja kulttuuritarjontaa. Mukana ovat Jyväskylän kansalaisopiston, Jyväskylän kaupunginteatterin, Jyväskylän kaupunginkirjaston, Jyväskylän taidemuseon, Suomen käsityön museon, Keski-Suomen museon, Jyväskylä Sinfonian ja Ikääntyneiden yliopiston osiot. Esitettä on jaossa Jyväskylän vanhuspalveluiden yksiköissä, kirjastoissa, asiointipisteissä, terveysasemilla ja museoissa. Sähköisiä palveluja käyttävät voivat tutustua ohjelmaan osoitteessa http://jyvaskyla.netpaper.fi/5662

www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/taideapteekki

Asiasanat: