Kotihoidon vaikeasta henkilöstötilanteesta huolimatta kotihoidon käynnit saatiin hoidettua myös vuoden vaihteen aikana

Ennen joulua Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluista kerrottiin kotihoidon vaikeasta sijaistilanteesta. Sijaisia puuttui joulun ajan kolmen viikon työvuorolistalta noin 10 % kaikista työvuoroista. Kaupunki vetosi kotihoidon asiakkaiden omaisiin ja sijaisuuksista kiinnostuneisiin hoitoalan ammattilaisiin. Omaisia pyydettiin ilmoittamaan, mikäli palveluille ei olisi tarvetta pyhien aikana. Näin kotihoidon käynnit saatiin kohdennettua mahdollisimman tehokkaasti palvelua tarvitsevien asiakkaiden luokse.

Joulun pyhinä sijaisia oli riittävästi ja tämän vuoksi asiakkaille pystyttiin tarjoamaan kiireettömiä käyntejä. Vuoden vaihteessa oli edelleen henkilöstövajausta, jota paikattiin vakinaisen henkilöstön ylitöiden ja sijaisten avulla. Tilanne kotihoidossa on alkanut nyt normalisoitua.

-Tahdomme lämpimästi kiittää kaikkia auttaneita omaisia, hätiin saapunutta sijaisverkostoa ja vaikeassa tilanteessa venynyttä kotihoidon henkilöstöämme. Haastavasta tilanteesta selvittiin yhteistyöllä, vaikka sijaispula oli suuri, kiittää palvelupäällikkö Kirsi Santama.

 

Lisätietoa: palvelupäällikkö Kirsi Santama, puh. 014 266 3912