Liikuntapääkaupunki Jyväskylässä lapsiperheille on tarjolla maksuttomia liikuntavuoroja joka viikon maanantai klo 13-15. Mäki-Matin perhepuiston ohjatut liikuntahetket ovat vuoroviikoin joko LähiTapiola Areenan minijäällä tai Monitoimitalon judosalissa.

Lisätietoja: 
apulaisjohtaja Anna Nurmesniemi, Mäki-Matin perhepuisto, puh. 014 266 8162 

Kevään aikana LähiTapiola Areenan minijäälle pääsee luistelemaan 6.2., 10.2., 20.2. ja 24.2. Monitoimitalon judosalissa liikutaan yhdessä 17.2., 2.3., 16.3. ja 30.3.  

Lasta ja perhettä kannustetaan liikkumaan ja nauttimaan liikkumisesta tekemällä siitä mielenkiintoista ja hauskaa 

Liikunnalla on iso merkitys lapsen fyysiselle ja psyykkiselle kasvulle. Oppiminen tapahtuu liikunnan ilon kautta ja leikin varjolla lapselle voidaan opettaa monenlaisia taitoja.  

–Lasten omatoimisuutta tuetaan kaikin keinoin ja lapset otetaan mukaan oppimaan yhteisiä toimintamalleja sekä uusia taitoja. Lasten kasvua ihastellaan, siihen kiinnitetään huomiota ja sitä huomioidaan yhdessä vanhempien kanssa, kertoo apulaisjohtaja Anna Nurmesniemi Mäki-Matin perhepuistosta.  

Judosalin liikuntavuoroilla tarjolla on ohjattua toimintaa. Aikaa varataan joka kerta myös lasten vapaalle leikkiliikkumiselle. Minijäällä harjoitellaan luistelutaitoja erilaisten luistelua helpottavia tukien ja välineiden avulla. Luisteluvuorolle tulee ottaa omat luistimet ja kypärät mukaan. 

Perheiden maksuttomat liikuntavuorot ovat osa varhaiskasvatuksen avointa ja maksutonta toimintaa, johon perheet voivat osallistua ilman etukäteisilmoittautumista.