Jyväskylässä on tarjottu korkeakoululiikuntaa jo 50 vuotta. Jyväskylän korkeakoululiikunta juhlii 50-vuotista taivaltaan 13.–17.1.2020. Korkeakoululiikunta tarjoaa lukuisia liikuntamahdollisuuksia Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä Humakin Jyväskylän toimipisteen opiskelijoille. Juhlaviikolla yliopiston Liikunta-rakennuksessa on esillä avoin juhlanäyttely.

Jyväskylän korkeakoululiikunta tarjoaa viikoittain noin 100 tuntia ryhmäliikuntaa ja palloiluja sekä lukukausittain 30 kurssia sekä noin 40 opintoihin liittyvän liikuntakurssin lajikokeilua. Vuosittain eri kursseilla ja tunneilla liikutetaan noin 5 000 opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Korkeakoululiikunnan pian eläkkeelle jäävä liikuntapäällikkö Anneli Mörä-Leino kehuu toimintaa Suomen parhaaksi.

- Meillä on maan laajin ja monipuolisin korkeakoululiikunta. Yliopistossamme on jo varhain ymmärretty liikkumisen merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, Mörä-Leino sanoo.

Jyväskylän yliopiston yliopistoliikunta käynnistyi 1.4.1970, jolloin Antti Lehtinen palkattiin liikuntasihteeriksi. Yliopistoliikunnan tarkoituksena oli edistää ylipiston opiskelijoiden ja henkilöstön fyysistä kuntoa järjestämällä liikuntaa mahdollisimman monipuolisesti. Toiminta painottui aluksi aine- ja henkilöstöryhmien palloiluvuoroihin ja koko lukukauden kestäviin puulaakeihin.

1980-luvulla alussa pelattiin lentopalloa ja koripalloa sekä sählyä. Ulkona valtalajina oli jalkapallo. Naiset harrastivat jonkun verran voimistelua, mutta muiden lajien harrastajien määrä oli vähäinen. Ylioppilaskunnan kanssa järjestettiin valtavia opiskelijatapahtumia. 1980-luvun lopulla ja 1990-luvulla ryhmäliikunta laajeni Merja Kalajan ollessa liikuntasihteerinä.

Nykyisen liikuntapäällikkö Mörä-Leinon aikana kurssitoiminta on laajentunut edelleen ja mukaan on tullut entistä enemmän luonnossa liikkumista. Tarjontaan on lisätty myös kuntosalipalveluilta ja tapahtumia.

Vuodesta 2013 alkaen ryhmäliikunta- ja palloilutunnit ovat olleet tarjolla myös JAMKin henkilöstölle ja opiskelijoille. Humakin Jyväskylän toimipisteen opiskelijat ovat olleet mukana syksystä 2015. Siksi yliopistoliikunnan nimi muuttui Jyväskylän korkeakoululiikunnaksi syksyllä 2017.