Jyväskylän kolmasluokkalaisilla on mahdollisuus hakea musiikkiluokkaopetukseen Kypärämäen kouluun ajalla 9.-23.1.2020. Kolmasluokkalaisten huoltajat saavat 9.1. Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin musiikkiluokalle hakemisesta, käytännön musiikkitestistä ja valinnan kriteereistä. Jyväskylän normaalikoulun, Jyväskylän kristillisen koulun ja Jyväskylän steinerkoulun kolmasluokkalaisten huoltajat saavat hakuohjeet omalta koululta. 

Lisätietoja: 
rehtori Juhani Lehtimäki, Kypärämäen koulu, p. 014 266 4457 
Perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 0180 
Kasvun ja oppimisen blogi: Tunnelmia musiikkiluokkaopetuksesta 

Musiikkiluokalla opiskellaan oman opetussuunnitelman mukaisesti, jolloin vuosiluokilla 4-6 musiikkia on neljä tuntia viikossa.  Tunneilla opiskellaan tavoitteellisesti yhdessä soittaen ja laulaen. Koulu- ja bändisoittimia soitetaan monipuolisesti ja musiikin teoriaa opiskellaan tarpeen mukaan. Muiden oppiaineiden opetuksessa edetään perusopetuksen yleisen opetussuunnitelman mukaisesti. 

Kolmasluokkalaisille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuus musiikkiluokalla opiskelusta 13.1. klo 18 Kypärämäen koulun ruokalassa. Musikaalisuustestit järjestetään hakuajan päätyttyä Kypärämäen koululla. Oppilaat saavat tiedon henkilökohtaisesta testausajasta Wilma-viestinä. 

Tieto musiikkiluokalle valituista oppilaista ilmoitetaan Wilma-viestillä tai kirjeellä kotiin 4.2.2020. Kypärämäen koulun musiikkiluokan aloittamisen edellytyksenä on, että musikaalisuustestin on läpäissyt yli 15 oppilasta. Musiikkiluokkavalinta tehdään sitovasti vuosiluokille 4-6. Kuudesluokkalaisilta kysytään erillisellä kyselyllä syyslukukauden lopussa, jatkaako oppilas musiikkiluokalla opiskelua vuosiluokilla 7-9. 

Kaikille avoin konsertti 22.1. klo 18 Kypärämäen koululla 

Kypärämäen koulun musiikkiluokkalaisten kuoron muodostavat kaikki musiikkiluokkia käyvät 4.-6.-luokkien oppilaat. Kuoro harjoittelee koulupäivän aikana. Musiikkiluokkien kuoro harjoittelee Kypärämäessä koulupäivien aikana. Kuoro laulaa kolmiäänistä musiikkia eri puolilta maailmaa, afrikkalaisista rytmeistä suomalaiseen räppiin. Kuoron voi nähdä esiintymässä niin sinfoniaorkesterin kuin bändin edessä, solistien ja koreografioiden kera.  

Musiikkiluokkien jo perinteeksi muodostunut kaikille avoin konsertti on keskiviikkona 22.1. klo 18 Kypärämäen koulun isossa salissa, kun lavalle nousee 70 oppilasta 4.-6. musiikkiluokilta. Tällä kertaa konsertin kuulijat temmataan mukaan musiikin rytmeihin eri puolille maailmaa. Luvassa on sambaa, rockia ja kuororäppiä. Soitinvalikoimaan kuuluvat niin ukulelet kuin bändisoittimetkin.