Kevätkaudella 2020 on monta syytä poiketa lasten kanssa Jyväskylän taidemuseoon, sillä ohjelmassa on paljon tekemistä ja tutkimista lapsiperheille. Koko perheelle sopiva Ryömi, konti – viesti vauvuudesta -näyttely innostaa tarkastelemaan maailmaa vauvan näkökulmasta 17.5. saakka. Koko perheelle sopivaan näyttelyyn kontataan Galleriassa ja siihen on vapaa pääsy.

Taidemuseossa järjestetään perhevalmennus odottaville ja uusille vauvaperheille yhteistyössä Jyväskylän kaupungin sekä kulttuuritoimijoiden kanssa yhteistyössä. Kulttuuriloiskeita perhevalmennusilta on 15.1. klo 17-19 ja sinne ilmoittaudutaan neuvolan ilmoittautumislomakkeen kautta täältä:  https://www.lyyti.fi/reg/Kulttuuriloiskeita__Ryomi_ja_konti_viesti_vauvuudesta_4434

Kulttuuriloiskeita-perhevalmennusillassa 15.1. kello 17-19 kuulet millaista kulttuuritarjontaa Jyväskylästä löytyy lapsiperheille, myös vauvaikäisille. 
Kulttuuriteemaisissa perhevalmennuksissa tarjotaan maistiaisia vauvaperheiden kulttuuritarjonnasta sekä vinkkejä omaehtoiseen tekemiseen kotona. Tammikuun perhevalmennuksessa taidemuseolla tutustutaan vauvaperheille suunnattuun Ryömi ja konti - viesti vauvuudesta -näyttelyyn. Lisäksi Jyväskylän kansalaisopiston Runoleikki-työpajademossa lorutellaan, leikitään ja sukelletaan satujen maailmaan. Tarjolla on pientä purtavaa. 

Parhaiten taide tulee tutuksi itse kokeilemalla ja tekemällä.  Soiva vauvojen värikylpy on tarkoitettu vauvoille ja pikkulapsille ja heidän vanhemmilleen ja keväällä se järjestetään kahtena lauantaina 28.3. ja 25.4. Ilmoittautumislomake ja tarkat kellonajat löytyvät taidemuseon tapahtumat-sivulta lähempänä ajankohtaa.

Vauvojen sanataidepajoissa lorutellaan ja sukelletaan satujen maailmaan kahtena aamupäivänä kello 9.30-10.30 maksuttomissa pajoissa. Torstaina 13.2. saavat loruilla 6-12 kuukauden ikäiset vauvat ja keskiviikkona 6.5. vuoron saavat 1-3-vuotiaat. Ilmoittautumislomake 6-12 kuukauden ikäisille löytyy täältä ja lomake 1-3-vuotiaille puolestaan täältä

Avoin paja perjantaisin klo 14-17 on avoinna kaikille kuvan tekemisestä kiinnostuneille maksutta. Pajassa voi kokeilla erilaisia tekniikoita ja materiaaleja ohjaajan inostamana. Mukaan voi ottaa vaikka kaverin, lapsenlapsen tai tulla koko perheen voimin.  Avoin paja on kaikenikäisten käytössä perjantaisin 17.1.–24.4. välisenä aikana, lukuunottamatta pitkäperjantaina 10.4.  Pajaan ei tarvitse ilmoittautua.  

Taidemuseoon voi tulla myös hengailemaan ja viettämään aikaa perheen kanssa. Taidemuseon kolmannen kerroksen taidetilaan voi tulla oleilemaan, pelailemaan tai havainnoimaan hauskasti taiteen ja tieteen ilmiöitä. Leikkeihin on tarjolla RGB-valoseinä, johon heijastuvat varjot ovat iloisen värikkäitä. Seinäkuulapeli innostaa testaamaan painovoimaa. Pehmeät kalusteet ja säkkituolit sopivat rentoutumiseen ja taidekirjojen tutkimiseen. Taidetilassa on myös aina taidenäyttelyjä eri aiheista, esimerkiksi 29.3. saakka nähdään Alice Kairan tunteikkaita maalauksia. Hämärästi valaistu näyttelyalue kutsuu tutkimaan valoteoksia.

Aulassa voit tavata kavereita, selata nettiä ja nauttia omia eväitä. Jos hätä yllättää, taidemuseossa on kaupungin kauneimmat taidevessat. Taiteilija Jyrki Markkasen ehostamassa volkkarivessassa voit ihmetellä Kuplan seikkailuja maailmalla ja kuunnella autoradiota.

Harlekiinin kekkereitä eli lasten synttärikutsuja järjestetään museon työpajatilassa varauksesta  viikonloppuisin. Ohjelma koostuu näyttelykierroksesta ajankohtaisiin näyttelyihin, itse tekemisestä, lahjojen jakamisesta ja herkuttelusta. Kysy synttäreistä lisää museon infosta  tai sähköpostitse osoitteesta taidemuseo (at) jyvaskyla.fi.

Museokaupassa on myytävänä hauskoja pikkuesineitä, eettisiä koruja, kortteja, värityskirjoja ja muuta kivaa itselle tai lahjaksi. 

Jyväskylän taidemuseon Ryömi, konti -näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttelytiedote löytyy osoitteesta
https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt-ja-tapahtumat/vaihtuvat-nayttelyt/ryomi-konti-viesti-vauvuudesta

Kaikki taidemuseon tapahtumat löytyvät tapahtumat-sivulta. Niihin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita. 

 

Ohjelmaa vauvaperheille

Kulttuuriloiskeita perhevalmennusilta 15.1. klo 17-19
Kulttuuriloiskeita-perhevalmennusillassa kuulet millaista kulttuuritarjontaa Jyväskylästä löytyy lapsiperheille, myös vauvaikäisille. Kulttuuriloiskeita perhevalmennusillat järjestää Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut/Kulttuuriaitta yhteistyössä kaupungin taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

Avoin paja perjantaisin
17.1.–24.4. (ei 10.4.) klo 14–17, 3. krs

Avoin paja sopii kaikille kuvan tekemisestä kiinnostuneille – nuorille, opiskelijoille, leikki-ikäisille ja sitä vanhemmille lapsille, isovanhemmille tai koko perheelle. Ohjaaja paikalla innostamassa kokeiluihin. Maksuton, ei ilmoittautumista.

Ryömi ja konti Runoleikin pyörteisiin
to 13.2. klo 9.30-10.30, 6-12 kk
ke 6.5. klo 9.30-10.30, 1–3 v.


Vauvojen sanataidepajoissa lorutellaan, leikitään ja sukelletaan satujen maailmaan. Niissä eläydytään runoleikin avulla havaintojen ja sanojen lumoavaan maailmaan. Vauvan ja aikuisen kiireetön yhdessäolo hellittelee lasta, tukee kielellistä kehitystä sekä aktivoi aisteja. Alle 3-vuotiaille tarkoitetut sanataidepajat järjestää Jyväskylän taidemuseo yhteistyössä Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulun kanssa. Lisätietoja: Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulu, Vauva- ja taaperosanataide, sanataiteen opettaja Pia Niskanen, p. 014 266 4084
 

Soiva vauvojen värikylpy
la 28.3. ja la 25.4.

Perheen pienimmille suunnatussa moniaistisessa kuvataidekoulussa pienokaiset pääsevät ilmaisemaan itseään kuvallisesti luonnonväreillä. Tuokioihin liitetään musiikillisia elementtejä kuten lauluja, loruja sekä musiikin kuuntelua. Tapahtuma sopii koko perheelle, sisarukset voivat osallistua samaan pajaan. Työpajan kesto 45 min., max 10 lasta / paja, hinta 12 € / lapsi. Värikylvyn jälkeen voi piipahtaa näyttelyssä tai Taidetilassa tutkimassa valon, värin ja varjojen leikkiä. Ohjaajina Leena Pantsu ja Hannele Torniainen. Ilmoittautuminen avautuu lomakkeella maaliskuussa taidemuseon sivuilla.    

klo 10–10.45, 4–11 kk.
klo 11–11.45, 4–11 kk.
klo 12–12.45, 11kk–2 v.