Jyväskylän kaupunginteatterin yleisömäärä kipusi vuonna 2019 lähes 56 000 katsojaan. Kevään nostinlavarikon ja kaikkiaan 24 perutun esityksen myötä katsojalukuun voidaan olla tyytyväisiä.

Yleisön suosikiksi viime vuonna kohosi Phantom – Pariisin oopperan kummitus -musikaali, joka täytti suuren näyttämön katsomon syyskaudella 99-prosenttisesti, kaikkiaan Phantomin näki yli 10 000 katsojaa. Kevätkaudella 2019 ohjelmistossa ollut hippimusikaali Hair keräsi kevään kuluessa reilut 5 000 katsojaa. Tämä on ryöstö! -komedian näki syyskaudella liki 6 600 katsojaa, kevätkaudella Päivänsäteet-komedia keräsi yleisöä lähes 4 000 ja Miehen kylkiluu veti katsomoon noin 3 400 katsojaa. Loppusyksyn ohjelmistossa olleen koko perheen Ella ja Paterockin ennätti nähdä reilut 2 200 silmäparia. Suuren näyttämön sunnuntaikeikoillakin riitti kysyntää; 13 keikalla kävi noin 5 000 musiikin ystävää. – Selvisimme kevään kriittisestä lavaonnettomuudesta ja sen aiheuttamista ongelmista loppujen lopuksi hyvin, vaikka katastrofi olikin lähellä. Hienoa venymistä koko henkilökunnalta, toki kiitos kuuluu myös meitä kannustaneelle yleisölle, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen toteaa. 

Pienen näyttämön suosikkina Supernaiivi

Pienellä näyttämön vetonaula oli keväällä esitetty Supernaiivi, joka keräsi yli 1 500 katsojaa. Syksyllä ensi-illassa ollut Elämä on juhla -lauluillan yleisömäärä kohosi noin 1 000 katsojaan. Myös Jyväskylän tanssiopiston Pähkinänsärkijä-tanssisatu veti katsomoihin lähes 1 500 silmäparia.

Tuleva kevät tarjoaa kaksi ensi-iltaa, syksyn suosikit jatkavat 

Kevään 2020 ensi-illat nähdään helmikuussa. Ensi-illat avaa pienellä näyttämöllä 6.2. Ingmar Bergmanin klassikko Kohtauksia eräästä avioliitosta. Intohimodraaman ohjaa Hilkka-Liisa Iivanainen. Suuren näyttämön kevään uutuus on Tavat ja toiveet – Jane Austenin matkassa. Romanttisen komedian suomenkielisen kantaesityksen ohjaa Jyväskylään Johanna Freundlich ja sen ensi-ilta on 15.2.2020. Esitys sai vastikään ensi-iltansa Iso-Britanniassa The Watsons -nimellä ja vastaanotto on ollut ylistävä.

Kevään ohjelmistossa jatkavat Phantom – Pariisin oopperan kummitus -musikaali, Tämä on ryöstö! -komedia, Ella ja Paterock -seikkailu sekä Elämä on juhla -lauluilta. Kevään aikana näyttämöillämme nähdään myös monipuolisesti vierailu- ja yhteistyöesityksiä sekä sunnuntaikeikkoja. Lisätietoa niin teatterin omasta ohjelmistosta kuin vierailuista löydät teatterin nettisivuilta.