Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen kevään 2020 ohjatun liikunnan kalenteri on täynnä mukavia harrasteita kaiken ikäisille. Kevään ohjatun liikunnan kausi alkaa 7.1.2020 ja päättyy 9.5.2020. Ilmoittautuminen ryhmiin on alkanut maanantaina 2.12.

Uimakouluja ja liikuntaryhmiä lapsille sekä heidän perheilleen 

Uimakouluja on uudistettu keväälle niin sisältöjen kuin organisoinnin osalta. Lasten uimakouluryhmät ovat yhdeksän kerran kokonaisuuksia, jotka kokoontuvat kerran viikossa. Kokonaisuuksia on kahdessa eri jaksossa, 14.1.—19.3. ja 24.3.—28.5. Ryhmiä on tarjolla tuttujen varhaistaito- ja alkeisryhmien lisäksi alkeisjatkoryhmä sekä uusi aikuinen-lapsi -ryhmä. Aikuinen-lapsi -ryhmä sopii mainiosti, jos lasta jännittää tulla uimakouluun yksin tai hän tarvitsee muuten aikuisen tukea. 

LiikuntaVeturi on perheiden ja 9-12-vuotiaiden lasten maksuton liikuntatuote.  Keväälle vapaita paikkoja on vielä palloilu-, salibandy-, judomainen kamppailuveturi- ja katutanssiryhmissä. Lasten ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen, perheryhmiin voi saapua suoraan paikan päälle. 

Aikuisille ryhmiä selän hyvinvoinnin edistämiseen ja painonhallintaan 

Selkäkurssi on tarkoitettu kaikille selkävaivoista kärsiville sekä niille, jotka haluavat ennaltaehkäistä selkävaivoja. Selkäkurssilla opetellaan liikkeitä, jotka parantavat keskivartalon lihaskuntoa ja hallintaa sekä vahvistavat selkärangan tukilihaksia. Kurssit starttaavat tammikuussa AaltoAlvarissa ja Wellamossa. 

Aikuisille, jotka etsivät keinoja painonhallintaan ja elämäntapamuutokseen, on tarjolla Kilokaarti-ryhmiä. Tavoitteena on auttaa kurssilaisia löytämään kipinä liikuntaan ja painonpudotukseen, sekä keinoja niiden toteuttamiseen. Kurssilla liikutaan pääosin kuntosalilla sekä mahdollisesti kurssilaisten esittämien toivelajien (esimerkiksi pumppi, kehonhuolto, kahvakuula) parissa. Kurssin vetäjänä on liikunnanohjaaja ja kurssi toteutetaan yhteistyössä ravitsemusterapeutin kanssa. Kurssilaisilla on lisäksi mahdollisuus maksuttomaan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan.

Jos kuntosaliharrastuksen aloittaminen kiinnostaa, mutta kaipaisi apua aloitukseen, kannattaa suunnata kuntosaliharjoittelun pikastarttikurssille. Siellä perehdytään kuntosaliharjoitteluun ja -laitteisiin. Kurssilla saat asiantuntevaa opastusta oikeasta kuntosaliharjoittelusta ja perehdytyksen oikeanlaisiin ja turvallisiin suoritustekniikoihin. Kurssi soveltuu kuntosaliharrastusta aloitteleville ja kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille. 

Senioreille pallopelejä ja Asahia — myös kuntosalin starttikurssit ovat suositumpia kuin koskaan 

Senioreille suunnatuissa viikoittain kokoontuvissa kevään liikuntaryhmissä on tilaa. Tarjolla on muun muassa Seniorit pelaa -ryhmä, jossa pelataan erilaisia pallopelejä senioreille sopivilla tavoilla.  Piippurannan Klubilla ja Kylätuvalla kokoontuvat kaiken kuntoisille sopivat Asahi-ryhmät. Asahissa liikkeet tehdään hitaasti omaa kehoa kuunnellen ja sen avulla opetellaan mm. liikehallintaa, tasapainoa ja kehon optimaalista asentoa.

Seniorikuntosalin viiden kerran starttikurssit AaltoAlvarissa, Kuokkalan Graniitissa ja Monitoimitalolla tutustuttavat kuntosaliharjoitteluun ja kuntosalilaitteisiin. Starttikurssilta saat myös henkilökohtaisen harjoitteluohjelman. Starttikursseja alkaa tammi- ja maaliskuussa. Lisäksi kaksi kertaa viikossa kokoontuvia ja maksuttomia Tehostartteja järjestetään AaltoAlvarissa ja Wellamossa senioreille, joiden toimintakyky on jo heikentynyt ja he eivät ole ennen harjoitelleet kuntosalilla. Heillä voi olla liikkumisen apuväline käytössä. Tehostartti kokoontuu tammikuun alkupuolelta huhtikuun lopulle.  

Tutustu ohjattuihin liikuntaryhmiin ja niiden aikatauluihin liikuntapalvelujen ohjatun liikunnan sivuilla.

Katso lisätiedot ja ohjeet ryhmiin ilmoittautumiseen.

Lisätietoja 

Senioriliikunnan vastaava liikunnanohjaaja Lotta Lepoaho 
p. 014 266 4276, lotta.lepoaho[at]jyvaskyla.fi 

Terveysliikunnan vastaava liikunnanohjaaja Elina Oinonen 
p. 014 266 7736, elina.oinonen[at]jyvaskyla.fi 

Uimaopetuksen vastaava liikunnanohjaaja Eero Simonen 
p. 014 266 4262, eero.simonen[a]jyvaskyla.fi 

Asiasanat: