Jyväskylän perusopetuksen edustajaksi 5.12.2019 pidettävään Lasten itsenäisyyspäiväjuhlaan on valittu neljäsluokkalaiset Kaarlo Saarikoski Kypärämäen koulusta ja Maya Jaatinen Kortepohjan koulusta.

Neljäsluokkalaisista vapaaehtoisia matkalle lähtijöitä ilmoittautui 77. Juhlaan lähtevät oppilaat valittiin arpomalla. Juhla Säätytalolla alkaa pääministerin kättelyllä. Ohjelmassa on lisäksi juhlaruokailua sekä erilaisia esityksiä ja toimintapisteitä. 

Kaarlolle ja Mayalle torstai 5.12. on erilainen koulupäivä.   

-Hyvillä mielin olen lähdössä, mutta aika paljon jännittää, sanoo Kaarlo. 

-Sari-ope kertoi, että minut on valittu pääministerin itsenäisyyspäivän juhlaan edustajaksi. Ajattelin, että ihan sairaan siistiä, ei tää voi olla totta. Kotona äitikin oli innoissaan ja sanoi, että tämä on tosi kivaa. Olen valmistautunut juhlaan harjoittelemalla kättelyä tosi paljon ja mulle on hommattu mekko. Lähden juhlaan äidin kanssa bussilla. Vielä ei ole ihan hirveen tarkkoja ennakkotietoja, mutta sen tiedän, että kun tullaan sinne juhlaan niin heti on kättely, kertoo Maya ja kiteyttää varmasti kaikkien kymmenvuotiaiden osallistujien ajatukset toteamalla: Tällaisesta on minun mielestäni hyötyä kaikille Suomen lapsille se, että se tuo iloa. 

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi aloitettu Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhlan perinne jatkuu tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Mukaan on kutsuttu kaksi kymmenvuotista oppilasta jokaisesta Suomen kunnasta. Juhlan järjestivät valtioneuvoston kanslia, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimisto. Keski-Suomen kuntien edustajille on järjestetty yhteinen linja-autokuljetus. 

Lisätietoja: 
koordinaattori Turo Teittinen, Jyväskylän Lasten parlamentti, puh. 040 516 1842 
Lasten itsenäisyyspäivän juhlan nettisivut