Jouluinen taidebasaari on Jyväskylän taidemuseon vuotuinen joulumyyjäistapahtuma, joka tarjoaa paitsi rentoa tunnelmaa keskelle joulukiireitä, myös mahdollisuuden tavata kasvokkain paikallisia kuvataiteilijoita, kuvantekijöitä, taidekäsityöläisiä sekä musiikin ja kirjallisuuden toimijoita. Uniikeimmat joululahjaideat saatatkin löytää juuri taidebasaarilta.

Jouluinen taidebasaari Facebookissa 

Jouluisella taidebasaarilla on myynnissä muun muassa grafiikan vedoksia, maalauksia, koruja, pienoisveistoksia, kortteja, keramiikkaa, kirjoja sekä musiikkitallenteita. Myyjissä korostuu monipuolinen keskisuomalainen osaaminen ja ainutlaatuiset tuotevalikoimat.

Basaarimyyjien karavaanista löytyy tänä vuonna sekä tuttuja tekijöitä että uusiakin kasvoja. Kuvataiteilija ja taidegraafikko Kaisa Koljonen tuo basaarille uniikkeja taidegrafiikan vedoksia, tussikynäpiirroksia sekä maalauksia. Eija Juutilaiselta voit ostaa vanhoista Arabian astioista mosaiikkitekniikalla tehtyjä koristeita, pieniä yrttiruukkuja ja kynttilänalusia. Kaisu Hirvosen kattaus keramiikkaesineitä sisältää muun muassa pienoisveistoksia, pieniä kulhoja ja kuppeja sekä koruammeita. Kirsi Neuvosen tutut Taidekuplat saavat seuraa kierrätysvedoksista tehdyistä paperifiguureista, paperiperhosista ja palikkatauluista. Naoji Ishiyaman pienet grafiikanvedokset saavat joka vuosi uusia kuva-aiheita tarkkoine yksityiskohtineen. Monipuolisia taidevedoksia löytyy myös Päivi Hintsasen, Olga Malytchevan, Anna-Liisa Hakkaraisen ja Svetlana Ruohon tuotevalikoimista. Niina Friman valmistaa myyntiin koruja, kierrätyshuopa- ja neuletuotteita. Leila Ylönen toteuttaa posliinista käsinrakentamalla uniikkeja kynttilänjalkoja, tarjoiluvateja ja ruukkuja, sekä läpikuultavia teekuppeja ja teesihtejä. Lasille, akryylille tai metallille vedostettuja valokuvateoksia julisteiden ja postikorttien kera löytyy valokuvaajakolmikko Nina Huisman, Hanna Nelimarkka & Jaana Polamon pöydästä. Valokuvauksen monipuolisia menetelmiä hyödyntää myös Tuula Haverinen taidevedoksissaan. Tunnelmalliset ikonit ovat puolestaan olleet jo vuosia Raija Luukkosen tunnusmerkki. Piia Myllyselän ja Sirpa Variksen pöydästä löytyy esimerkiksi kirjottuja heijastimia ja asusteita, minisarjiksia, tee-se-itse -kortteja, kauppakasseja ja korvakoruja. 

Museon aulatilassa taidebasaarin kävijöiden herkkuhampaiden kolotusta helpottaa jälleen Kahvila Kanelitanko koko tapahtuman ajan. Lisäksi sekä omaksi iloksi että lahjaksi voi tehdä itse origameja Jyväskylän Suomalais-Japanilaisen yhdistyksen järjestämässä maksuttomassa origamityöpajassa sunnuntaina 15.12. klo 13–16. Basaarivieraat toivottaa taidemuseolle tervetulleeksi myös Jonna Suurhaskon toteuttama jouluikkunainstallaatio Merry Art vol. 5. Sen teemana on tänä vuonna yksinäisen ihmisen koti, jota kenties itse Midas on käynyt koskettamassa.

Myyjät
Piia Myllyselkä, Sirpa Varis, Anita Hannunen, Maria Koski-Lammi, Ippa Särkkä, Panu Koskimies, Maria Pihl, Naoji Ishiyama, Heli Hokkinen, Ulla Aatinen, Nina Huisman / Hanna Nelimarkka / Jaana Polamo, Kaisu Hirvonen, Loiskis ry, Raija Luukkonen, Maija Ojanen, Paula Myllymäki, Jyväskylän taiteilijaseura / Taidelainaamo, Tuula Haverinen, Jussi ja Pia Moilanen, Justine Florio, Sari Linna, Päivi Hintsanen, Sveta Peura, Niina Friman, Päivi Meriläinen, Anna-Liisa Hakkarainen, Kaisa Koljonen, Riitta Uusitalo, Aino Kajaniemi, Eija Juutilainen, Olga Malytcheva, Aino-Kaarina Pajari, Leila Ylönen, Svetlana Ruoho, Joel Rahkonen, Maarit Siltamäki, Atena Kustannus ja Kirsi Neuvonen.

Origamityöpaja
sunnuntaina 15.12. klo 13–16 Taidetilassa 3. kerroksessa, maksuton

Näyttelyt
Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta (Galleria)
Pierrot ja rakkaus. Alice Kairan maalauksia (Taidetila, 3. krs)

Vinkkinä myös, että lauantai 14.12. on myös Tonttulakkipäivä, eli tonttulakki päässä pääset matkustamaan Jouluiselle taidebasaarille ilmaiseksi! Linkki -paikallisliikenteen linjat 1–13 ja 14–42 ovat kampanjassa mukana klo 05–24 välisenä aikana Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Tonttulakkikampanjan bussien etuikkunoihin on merkitty oranssinkeltaiset W-kyltit. Lisätietoja Linkin nettisivuilta.

Jouluinen taidebasaari 
la–su 14.–15.12. klo 11–18

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
vapaa pääsy
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo
#jkltaidemuseo #jouluinentaidebasaari

Jouluinen taidebasaari on osa Joulukylä Jyväskylä -kokonaisuutta, josta löytyy lisätietoja sekä laaja kattaus jouluisia tapahtumia Visit Jyväskylän nettisivuilta

Lisätietoja:
Sanna Lahti, Jyväskylän taidemuseo, puh. 014 266 7288, 050 467 0673, sanna.lahti(at)jyvaskyla.fi