Jyväskylän kaupungin sivistystoimen toimialajohtaja on päätynyt ratkaisuun, että Saarenmaan koulun 41 oppilasta siirretään 7.1.2020 alkaen Savulahden päiväkotikouluun. Savulahteen siirtyy sekä opetus että jälkkäritoiminta.

Virallinen päätös siirtymisestä väistötiloihin tehdään joulukuun alussa, mutta asiasta haluttiin tiedottaa heti kun saatujen selvitysten, lausuntojen ja tarkastusraportin pohjalta tehty ratkaisu varmistui. 

Taustalla on ympäristöterveydenhuollon 21.11. antama lausunto sekä aluehallintoviraston 25.11. tekemä työsuojelutarkastus. Työsuojelutarkastuksen tarkastuskertomuksessa todetaan, että työnantajan on annettava 16.12. mennessä selvitys toimenpiteistä, johon työnantaja ryhtyy ”työntekijöille terveydellisten haitallisesta sisäilmastosta aiheutuvan altistumisen estämiseksi.”

- Nyt saatujen selvitysten ja tilanteesta tehdyn kokonaisarvion perusteella olemme opetuksen järjestäjänä päätyneet siihen, että nopea ratkaisu tilanteeseen on siirtää opetus Savulahden päiväkotikouluun 7.1. alkaen, kommentoi päätöstä toimialajohtaja Eino Leisimo.

Koulun oppilaiden huoltajille järjestetään siirtoon liittyen tiedotustilaisuus 11.12. klo 17.30-18.30 Saarenmaan koululla (Kokkomäentie 2).

Viranhaltijapäätös koskee koulun ja jälkkäritoiminnan väistöä 7.1.2020 alkaen toistaiseksi. Talousarviossa oleva kirjaus koulun toiminnan lopettamisesta syksystä 2020 alkaen tuodaan päätöksentekoon omana prosessina tammi-helmikuussa 2020.

Lisätietoja: Jyväskylän kaupunki, sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 014 266 4033

Kaupunginosa: