Varhaiskasvatuksen asiakkaiden toive iltapainotteisesta avoimesta toiminnasta toteutui tänä syksynä. Maksutonta ja kerran viikossa kokoontuvaa perhekahvilatoimintaa järjestetään nyt aamupäivien lisäksi myös klo 15.-18.00 välisenä aikana.

Mannilan, Kotimäen tai Kortesuon päiväkodeilla kokoontuvaan perhekahvilaan voi tulla yhdessä koko perheen kanssa, vaikka työpäivän jälkeen. Perhekahvilat ovat hyviä kohtaamispaikkoja oman asuinalueen muiden perheiden kanssa. Lapsille on tarjolla leikkiseuraa ja vanhemmilla on mahdollisuus saada vertaistukea omaan vanhemmuuteen.  Perhekerhossa kokataan yhdessä keittoruoka, jota voi ostaa 1 euron annoshintaan.     

Ville Soikkeli on käynyt Kortesuon päiväkodilla kokoontuvassa iltaperhekahvilassa kolmilapsisen perheensä kanssa syyskuun alusta alkaen. 

- Perhekahvila kiinnosti, koska toiveenamme oli tutustua toisiin asuinalueemme lapsiperheisiin. Siinä samalla tulisi syötyä yhdessä iltaruokakin, kertoo Ville Soikkeli.  

Perheen lapset ovat löytäneet kavereita ja vanhemmat juttuseuraa.  

-Pojat odottavat kovasti perhekahvilaan pääsyä. Viisivuotiaalle esikoiselle on ollut erityisen antoisaa päästä kuorimaan porkkanoita ja perunoita keittoa varten. Syönnin jälkeen leikkimiselle jää vielä hyvin aikaa, sanoo Ville Soikkeli. 

Perhekahviloihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Aamupäivisin perhekahvilatoimintaa järjestetään Mäki-Matin ja Yrttisuon perhepuistoissa, Kangasvuoren, Liinalammin ja Savulahden päiväkotikouluilla, Keljonkankaan, Pappilanvuoren ja Haukkamäen päiväkodeilla sekä Ilvespuistossa.