Maanantaina 25.11.2019 Vesilinna Restaurant Oy:n ja Sipisen Ravintolapalvelut Oy:n välillä on solmittu sopimus liiketoimintakaupasta.

Jyväskylän ravintolamaailmassa 20 vuoden yrittäjäuran tehnyt Pirjo Oksanen-Prüm luovuttaa ohjat legendaariselle Sipisen yrittäjäperheelle vuoden vaihteen jälkeen.

- Ajankohta muutokselle oli sopiva – `lapsesta´ kasvoi aikuinen vuosien saatossa! Keskitymme mieheni Raimund Prümin kanssa Saksan Moselin laaksossa sijaitsevan viinitilan hoitoon. Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan yhden Saksan vanhimpien viinisukujen joukkoon kuuluvan viinitilan laatuviineihin, tarjoamme myös majoitusta vieraillemme. Kokonaan en karista Suomen maaperää kengistäni, vaan jatkan edelleen pientuottajien laadukkaiden viinien maahantuontia Euroopasta ja jälleenmyyntiä, kertoo Pirjo Oksanen-Prüm.

- Suuri kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, palvelemme teitä vuoden 2019 loppuun asti suurella sydämellä, kertovat Pirjo ja Vesilinnan väki.

Uusi yritys aloittaa toimintansa maaliskuussa, Ravintola Vesilinna on kiinni tammi-helmikuun 2020

Liiketoiminnan siirtyessä Ravintola Vesilinnan henkilökunta jatkaa uuden yrittäjän palveluksessa ja kaikki jo aiemmin tehdyt tilaukset toteutetaan sovitusti. Ravintola Vesilinnan tuleva yrittäjä on tuttu jyväskyläläinen, Marja Mäenpää, joka on yhdessä äitinsä Raija Sipisen kanssa luotsannut Pitopalvelu Raija Sipinen KY:tä jo yli 40 vuoden ajan. Nyt on aika jakaa tätä kokemusta sekä asiakaspalveluosaamista myös Jyväskylän ravintolatoimintaan.

- Olimme hyvin iloisia, kun Ravintola Vesilinnan yrittäjä kysyi mahdollista kiinnostustamme yrityksen liiketoiminnan ostamiseen. Asiaa kypsyteltiin pitkään erilaisia meille esitettyjä yritystarjouksia punniten, mutta päädyimme valitsemaan Vesilinnan sen ainutlaatuisuuden vuoksi. Pirjon kanssa oli heti alusta lähtien luontevaa tehdä yhteistyötä ja näin päätettiin perustaa uusi yritys Sipisen Ravintolapalvelut Oy. Osakeyhtiön muut osakkaat ovat aviomieheni Petri Mäenpää sekä sisareni Tarja Lindqvist, kertoo yrittäjä Marja Mäenpää.

- On todellakin kunnia saada jatkaa Pirjon työtä Jyväskylän kulttuurihistoriallisesti tärkeässä paikassa, keskellä Harjua, vesitornin tiloissa, kertoo yrittäjä Marja Mäenpää.

Omistajavaihdoksen suunnittelun aikana on tehty tiivistä yhteistyötä myös Jyväskylän kaupungin kanssa. Tarkoitus on saada ravintola Vesilinnasta kaikkien jyväskyläläisten mukava kohtauspaikka sekä uudelleen elvytetty matkailumagneetti.

- Vesilinnan rakennus on Jyväskylän kaupungin Tilapalvelun omistuksessa. Ravintolayrittäjän muutoksen yhteydessä rakennuksessa tehdään viihtyvyyttä ja käyttöikää lisääviä korjaustöitä muun muassa keittiössä, ravintolasalissa ja näköalatasanteella. Kiitokset pitkästä lähes 20-vuotisesta urasta Vesilinnassa Pirjo Oksanen-Prümille ja hänen henkilökunnalleen. Lämpimät onnittelut uusille yrittäjille tulla tekemään Vesilinnasta ja sen palveluista entistä näkyvämmät ja houkuttelevammat, sanoo Jyväskylän kaupungin kiinteistöjohtaja Mikko Lepo.

Tutkimusten mukaan á la carte -toiminta on tällä hetkellä murrosvaiheessa ja Marja Mäenpää haluaakin tehdä tarkempaa selvitystä sen sisällyttämisestä uuteen konseptiin. Maaliskuun aloitusvaiheessa Ravintola Vesilinna keskittyy vahvasti tilausravintola- ja lounastarjoiluun. Kahvilatoiminta tulee laajenemaan ja sinne tuodaan nautittavaksi Pitopalvelu Raija Sipisen tunnettuja, aitoja kotileivonnaisia.

- Kehitämme toimintaa ammattitaidolla asiakkaita kuunnellen eli tervetuloa vaikuttamaan, sanoo Marja Mäenpää.

Lisätietoja:
Marja Mäenpää, Pitopalvelu Raija Sipinen Ky, p. 0400749329
Pirjo Oksanen-Prüm, Ravintola Vesilinna, p. 010 439 3000
Mikko Lepo, kiinteistöjohtaja, Jyväskylän kaupunki, p. 040 8306379

Ravintola Vesilinnan verkkosivut