Nuorten Jyväskylän Discord-serverillä järjestetään perjantaina 29.11. klo 16-18 alle 30-vuotiaille suunnattu teemakeskustelu opinnoissa jaksamisesta.

Lisätiedot:

nuorisonohjaaja Rita Suhonen
nuorisopalvelut / Nuorten Jyväskylä
rita.suhonen@jyvaskyla.fi
p. 050 320 5933

projektipäällikkö Heli Metsänen
Koulutuskuntayhtymä Gradia / Takku-hanke
heli.metsanen@gradia.fi 
p. 040 341 5470
 

Keskustelua luotsaavat TAKKU - Nuorten opinto- ja työelämäpolut sujuvaksi -hankeen projektityöntekijä Milla Suorsa ja projektipäällikkö Heli Metsänen sekä Koulutuskuntayhtymä Gradian kuraattori Anne Konttinen.

- Oma jaksaminen etenkin toisella asteella ja peruskoulussa on puhututtanut nuoria useaan otteeseen kuluneen syksyn Discord-keskusteluissa. Tämän perustella opinnoissa jaksaminen oli luonteva aihe vuoden viimeiselle teemakeskustelulle, kertoo serverin ylläpidosta vastaava, Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen nuorisonohjaaja Rita Suhonen.

- Kohtaamme työssämme paljon opiskelijoita, joilla on vaikeuksia saapua kouluun. Taustalla voi olla ahdistusta, masennusta tai rahahuolia, jotka vaikuttavat opinnoissa jaksamiseen, kertoo Heli Metsänen Takku-hankkeesta ja jatkaa:
- Hyvä olisi muistaa, ettei näiden asioiden kanssa tarvitse jäädä yksin, sillä oppilaitoksessa on ihmisiä, jotka haluavat auttaa ja tukea opintojen etenemisessä. Kaiken voi selvittää!

Keskusteluun voi osallistua liittymällä Nuorten Jyväskylän Discord-serverille. Liittymiseen vaadittava kutsulinkki on osoitteessa https://nuorten.jyvaskyla.fi/discord 

Discord ja Nuorten Jyväskylä

Discord on alun perin pelaajia varten kehitetty ilmainen chat-sovellus, jossa voi viestiä avoimissa tai suljetuissa ryhmissä sekä kahdenkeskisillä viesteillä. Palvelu sisältää teksti- ja puhechat-ominaisuudet. Discordissa toimitaan nimimerkeillä.

Nuorten Jyväskylä -serverillä pääsee keskustelemaan joka viikko torstaisin ja perjantaisin klo 14-18 muiden nuorten sekä aikuisten valvojien kanssa. Valvojina toimivat aikuiset ovat nuorisonohjaajia tai työskentelevät muutoin nuorten parissa. 

Nuorten Jyväskylä on kaupungin nuorisopalvelujen nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelu. Palvelun tarkoituksena on tarjota nuorille ajankohtaista ja luotettavaa tietoa sekä neuvontaa elämän osa-alueisiin liittyvissä asioissa. Nuorten Jyväskylän verkkosivusto toimii osoitteessa: https://nuorten.jyvaskyla.fi. Nuorten Jyväskylä on saatavilla myös mobiilisovelluksena Android- ja iOS-laitteille.