Jyväskylässä vietettiin ikäystävällistä iltapäivää tiistaina 19. marraskuuta. Tilaisuuteen oli kutsuttu osanottajia eri toimialoilta, järjestöistä sekä yhdistyksistä. 

Jyväskylässä vietettiin ikäystävällistä iltapäivää tiistaina 19. marraskuuta. Ikäfoorumi- kutsuvierastilaisuus keräsi ikäihmisten asioista kiinnostuneita Jyväskylän Ortodoksikirkon tiloihin. Tilaisuuteen oli kutsuttu osanottajia eri toimialoilta, järjestöistä sekä yhdistyksistä. 

Iltapäivän ohjelman järjestelyistä vastasi Jyväskylän kaupunki. Tilaisuudessa kuultiin gerontologian professori Taina Rantasen luentoa ”Muuttuuko vanhuus ja mihin suuntaan”. Iltapäivän aikana keskusteltiin myös sosiaalisesta hyvinvoinnista sekä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisestä.

-Ikääntyminen on osa elämää ja siihen voi valmistautua monin tavoin. Myös kaupunki voi huomioida monipuolisesti ikääntymiseen liittyviä asioita ja niitä on tärkeää suunnitella yhdessä eri toimijoiden ja kaupunkilaisten kanssa, taustoittaa projektityöntekijä Outi Savonen.

Kutsutilaisuus oli suunnattu eri palveluista vastaaville tahoille ja kutsutut olivat valikoituneet Ikäfoorumityöryhmän suunnittelun myötä. 

-Ikäfoorumi antoi erinomaisen lähtölaukauksen ikäystävälliselle Jyväskylälle. Ikäystävällisessä kaupungissa hyvinvointi nähdään laaja-alaisesti rakentamisesta terveyspalveluihin sekä ennaltaehkäisevästä työstä hoivaan ja hoitoon. Haluamme varmistaa, että 2020-luvulla runsaasti kasvava ikäihmisten määrä elää Jyväskylässä hyvää elämää. Tarvitaan tuoreita ideoita ja toimintamalleja kehittämiseen, kertoo vanhuspalvelujen palvelujohtaja Maarit Raappana.

Ikäystävällistä iltapäivää jatkettiin ikäfoorumin jälkeen eläkeläiskuorojen laulujuhlassa. Laulujuhla kokosi jyväskyläläisiä seniorikuoroja ja musiikkikokoonpanoja Taulumäen kirkkoon tiistai-iltana. Tapahtumaan osallistui yli 350 musiikin ystävää. 
-Kuorolaiset iloitsivat, että tapahtuma antoi hienot kehykset heidän lauluilleen ja toi paljon iloa loppuvuoteen, kertoo Outi Savonen.

Lisätietoa: projektityöntekijä Outi Savonen, puh. 014 266 7320