Jyväskyläläinen, uuden sukupolven suomirock-yhtye Säätövara julkaisee debyyttisinglensä tärkeimmissä suoratoistopalveluissa vielä tämän vuoden puolella, mutta Ammattipopisto-singlen pohjalta tehty musiikkivideo nähdään YouTubessa jo torstain ja perjantain välisenä yönä.

Lisätiedot:

Seppo Pohjolainen
nuorisonohjaaja
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
puhelin 014 266 4861
 

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen Jyväskylä Rock Academy -toimintaan kuuluvassa Säätövarassa vaikuttavat Olli Heikkinen, Aaro Viitanen, Riku Montonen ja Veikko Hoffman. Säätövara itse kertoo olevansa energinen, suomirockia, funkia ja punkia yhdistelevä bändi.

- Ammattipopisto – ja muukin musiikkimme – kunnioittaa suomirockin vanhoja perinteitä, mutta osoittaa sille aivan uuden, mielenkiintoisen suunnan, muotoilevat Säätövaran nuoret muusikot. 

Ammattipopiston on äänittänyt, miksannut ja masteroinut Teemu Liekkala. Videon on ohjannut ja kuvannut Hilda Polamo ja droonikuvauksista vastaa Matias Hämäläinen. 

Vuonna 2016 perustettu yhtye juhlistaa debyytti-musiikkivideotaan ja singleään perjantaina Jyväskylän Veturitallien Kiskoklubilla, jossa esiintyvät Säätövaran lisäksi tamperelainen suomirockyhtye Kormus ja vaasalainen, niin ikään suomirockia veivaava Prinssi Rohkea & Erämaan Rotat. Tapahtuma on maksuton, päihteetön ja ikärajaton. Ovet aukeavat klo 18 ja tapahtuma loppuu klo 22. 

Jyväskylä Rock Academy

Nuorten yhtyeiden ja artistien ammattimaista ja kattavaa opastusta sekä valmennusta tarjoava Jyväskylä Rock Academy – toiminta alkoi syksyllä 2014.  Suomen huippumuusikot ja musiikkialan ammattilaiset opastavat Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen musiikkiin erikoistuneiden nuorisonohjaajien kanssa Jyväskylä Rock Academyn artisteja. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen ylläpitämän Jyväskylä Rock Academyn toimintamalli on sovellettu Turku Rock Academyn pohjalta.