Keski-Suomen museon uusi avajaispäivä on lyöty lukkoon. KeMun uudenlainen ja peruskorjattu museo upeine näyttelyineen avautuu yleisölle lauantaina 22.2.2020.

Uudessa Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyssä voi esimerkiksi kuunnella muistoja ja kertomuksia, ihmetellä ja ihailla muuttuvaa keskisuomalaista maisemaa ja ympäristöä, piipahtaa elokuvissa, lueskella sarjakuvaa kaupungin perustamisvaiheista, fiilistellä savusaunan, urheilun tai räpin tunnelmaa. Ja miltä näyttääkään matka Alvar-pojan opastamana yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään? Lapset voivat pelata entisajan pelejä, hyppiä ruutua tai kokeilla, miten onnistuisi oman kalliomaalauksen teko nykytekniikalla.

Samalla avautuvat myös KeMun vaihtuvat näyttelyt: alahalliin tulee Miljoonasade – suomirokkia ja kasvukipuja -näyttely, jossa katsojat ja kuulijat voivat antautua tämän huikean musiikkiuran tehneen ja ennakkoluulottoman jyväskyläläislähtöisen bändin tarinan vietäväksi. Ylimpään kerrokseen avautuu luontoaiheinen taidenäyttely, jossa on rinnastettu Ilamon rahaston varoilla hankittua vanhaa keskisuomalaista kuvataidetta ja Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston työskentelyapurahan saaneiden nykytaiteilijoiden teoksia.

Koko lauantaipäivän kestävissä avajaisissa tullaan näkemään monipuolisesti näyttelyihin linkittyvää, mutta yllättävää ohjelmaa. Avajaiset ovat kaikille avoimet. Tarkempi ohjelma varmistuu lähempänä avajaisia.

Ennen KeMun avautumista Jyväskylä Sinfonia ja Miljoonasade tarjoavat yleisölle yhteiskonsertin Jyväskylän Paviljongissa. 14.2.2020 pidettävässä konsertissa Miljoonasade soittaa läpileikkauksen kuuluisimmista hiteistään ja esittelee myös viime vuosien tuotantoaan klasarimeiningillä. Heikki Salon tekstit ja koko muun orkesterin yhdessä luoma sävelmaailma liittoutuu perinteisten soittimien kanssa kertoen suurta tarinaansa entistä ilmeikkäämmin ja mahtipontisemmin. Lisätietoja konsertista löytyy täältä.