Ohjaamo Jyväskylässä on aloitettu asumisneuvonta matalankynnyksen palveluna alle 30-vuotiaille nuorille. Nuorisoasuntoliiton (NAL) paikallisyhdistys Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot ry:n asumisneuvontaa saa ilman ajanvarausta joka kuukausi kahtena tiistaina Ohjaamon aukioloaikaan klo 12 – 16.

Asumisneuvojat pyrkivät auttamaan nuoria laajasti asumiseen liittyvissä kysymyksissä ja pulmissa.  Apua voi saada vaikkapa asunnon hakemisessa tai yhdessä voidaan pohtia nuoren kanssa mitä kaikkea omaan asuntoon muuttamisessa ja itsenäisessä asumisessa on hyvä huomioida. Asumisneuvojien kanssa voi myös keskustella, jos nuorella on pulmia asumisessa esimerkiksi vuokranmaksuun liittyen. 

Ohjaamossa on aiemminkin saanut tukea ja apua asumiseen liittyvissä asioissa. NAL:n paikallisyhdistys JNP:n asumisneuvonta kuitenkin vahvistaa tätä palvelua ja osaamista Ohjaamossa. ”Olemme hyvin tyytyväisiä tästä konkreettisesta yhteistyöstä nuorten asumisen asiantuntijoiden kanssa. Tämä on yksi keino koettaa auttaa myös asunnottomia nuoria, joiden määrä on ikävä kyllä Jyväskylässä kasvanut”, kertoo koordinaattori Marita Räisänen Ohjaamosta. 

Asumisneuvoja Aleksi Nieminen näkee tärkeänä matalankynnyksen asumisneuvonnan tarjoamisen nuorille, ja toivoo tapaavansa monia nuoria asumisneuvonnan merkeissä Ohjaamossa. ”Luulen, että tämän uuden yhteistyön avulla tavoitetaan myös nuoria, joita muutoin olisi vaikea tavoittaa”, lisää Nieminen. 

Lisätietoja:
Ohjaamo koordinaattori Marita Räisänen, nuorisopalvelut, puh. 014 266 4415