Suomen UWC-yhdistys esittelee United World College -liikettä maanantaina 25.11. klo 17 alkaen Jyväskylän Veturitalleilla.

Lisätiedot:

https://nuorten.jyvaskyla.fi/luotettavaatietoa

Rita Suhonen, nuorisonohjaaja
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut / Nuorten Jyväskylä
rita.suhonen@jyvaskyla.fi
014 266 8720

Carita Hänninen, nuorisonohjaaja
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut / Palokan Nuorkkari
carita.hanninen@jyvaskyla.fi
014 266 4225
 

Infotilaisuudessa yhdistys keskustelee UWC:n hakuprosessista sekä vastaa nouseviin kysymyksiin. Osallistujien on lisäksi mahdollista kuulla tarkemmin opiskelukokemuksista UWC-koulujen alumneilta.

Tilaisuus on suunnattu pääasiassa 9.-luokkalaisille ja lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Huoltajat, opinto-ohjaajat ja muut nuorten parissa työskentelevät ovat myös tervetulleita osallistumaan.

Infontilaisuuden organisoinnista vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluilla toimiva, nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelukokonaisuus Nuorten Jyväskylä. Idea tilaisuuden toteutukseen syntyi Tietäjät tietää! -ryhmän aktiiviselta 9.-luokkalaiselta nuorelta ja hän on mukana myös tilaisuuden järjestelyissä.

-    Olin itse kiinnostunut kansainvälisestä opiskelusta ja otin asian puheeksi ryhmän ohjaajien kanssa, kertoo 15-vuotias Jenna Seppälä. Olin jo jonkun verran selvittänyt omatoimisesti UWC:n tarjoamia mahdollisuuksia, mutta samalla huomasin, että siitä ei juurikaan tiedetty kaveripiirissä eikä aikuistenkaan keskuudessa. Siitä syntyi sitten ajatus ihan kunnollisen infotilaisuuden toteuttamiseen, Seppälä jatkaa.

Tilaisuus on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Mikä UWC?

United World Colleges eli UWC-liike sai alkunsa kylmän sodan aikana vuonna 1962. Liikkeen keskeisimpänä ajatuksena oli epävakaassa maailmassa koulutuksen voimalla yhdistää ihmisiä, kansoja ja kulttuureja, rauhan, sekä kestävän tulevaisuuden puolesta. Perustajana liikkeelle toimi saksalainen koulutustieteilijä Kurt Hahn. Nykypäivänä, jossa samat teemat ovat vieläkin tärkeitä, UWC-liike on levinnyt ja kouluja on 18 ympäri maailmaa, neljällä eri mantereella. UWC-kouluihin lähetettävät opiskelijat valitaan kansallisissa valintakomiteoissa meriittien pohjalta kuten aatteesta kiinnostuneisuuden, sosiaalisuuden ja koulumenestyksen perusteella. Kouluilla opiskelijat suorittavat kahden vuoden aikana International Baccalaureate (IB) -tutkinnon, joka on suomalaisen ylioppilastutkinnon kansainvälinen vastine.  Kansallisia komiteoita on 150 maassa. Kouluilla opiskelijat kohtaavatkin monista eri taustoista tulevia nuoria ja muodostavat elinikäisiä ystävyyksiä sekä globaaleja verkostoja.

Lisätietoa UWC-liikkeestä voi lukea nettisivuilta www.uwc.fi. Kysymyksiä yhdistys vastaanottaa sähköpostitse osoitteeseen info@uwc.fi.