Joulukylä Jyväskylä -elämyskokonaisuus kokoaa jälleen Jyväskylän seudun joulunajan elämykset, tapahtumat, ostospaikat ja tarjoukset saman verkkosivuston alle.

Jyväskylän joulunaikaan kuuluu perinteiseen tapaan tutut Jyväskylän Joulunavaus, Harjun joulusoitto, Jyväskylän Joulukatu, Toivolan Vanha Joulupiha, sekä lukuisat Jyväskylän seurakunnan järjestämät konsertit ja tapahtumat. Lisäksi nähdään laaja kattaus muita uusia ja viime vuosilta tuttuja elämyksiä ja tapahtumia. Uutuutena tänä vuonna avataan Kirkkopuistoon elämyksellinen Jouluvalomaa.

Jyväskylän Joulunavaus, Toivolan Vanha Joulupiha, Jouluvalomaa ja muita elämyksiä

Joulukylä Jyväskylä -elämyskokonaisuus lähtee käyntiin Jyväskylän Joulunavauksella lauantaina 23.11. Viikonloppuna koko Jyväskylän keskusta on täynnä jouluista ohjelmaa, joka huipentuu lauantaina klo 17.15 Kompassilla järjestettävään Joulunavaus-ohjelmaan ja ilotulitukseen. Ilta jatkuu Kirkkopuistossa kuusen valojen sytytyksellä, Jouluvalomaan avauksella sekä jatkoilla Toivolan Vanhalla Pihalla. Kompassin ohjelmaa seuraavilla on käytössään jälleen Joulunavaus-teemainen Snapchat-filtteri.

Uutuutena Joulukylä Jyväskylä -kokonaisuuteen kuuluu Valon kaupungin järjestämä Jouluvalomaa Kirkkopuistossa. Jouluvalomaan vetonauloiksi rakentuu kolme suurta poroa sekä yli kolmemetrisiä palloja, joiden sisään voi mennä. Jouluvalomaan avajaisia vietetään osana Jyväskylän Joulunavausta ja valot ilahduttavat kaupunkilaisia ja matkailijoita tammikuulle saakka. Kävijöitä kannustetaan merkitsemään sosiaalisen median kuvansa Jouluvalomaasta tunnisteilla #jouluvalomaa, #visitjyvaskyla ja #joulukyläjkl.

- Uuden Jouluvalomaan ideana on lisätä Jyväskylän keskustan vetovoimaisuutta joulunaikaan sekä ilahduttaa kaupunkilaisia ja matkailijoita jouluisilla elämyksillä keskeisellä ja kauniilla paikalla Kirkkopuistossa. Suositun Valon Kaupunki -tapahtuman lisäksi tahdomme tarjota ihmisille valoon liittyviä elämyksiä myös joulun aikaan, kertoo Valon kaupunki -koordinaattori ja valaistussuunnittelija Elisa Hillgen.

Myös Toivolan Vanha Piha avaa Joulupihansa Joulunavauksesta lähtien. Joulupihalla pääsee tekemään jouluostoksia Pihan putiikeissa, syömään joululounasta sekä nauttimaan perinteisestä joulutunnelmasta ja elämyksistä. Myös Keski-Suomen museon käsityöläismuseot pukeutuvat 1800-luvun lopun joulutunnelmaan. Toivolan Vanha Joulupiha on avoinna 23.12 saakka. Tarkemmat aukioloajat löytyvät Joulukylä Jyväskylän verkkosivuilta.

Joulukuussa avataan Joulukalenterin luukuista etuja ja yllätyksiä

Joulukuun alusta Joulukylä Jyväskylän Facebook -sivuilla aukeaa joka aamu joulukalenterin luukku, joka voi olla joulutarjous Jyväskylän seudun yrityksiin, päivän tapahtuma tai muu jouluinen yllätys. Joulukalenterin luukkuja voi käydä avaamassa myös Joulukylä Jyväskylän verkkosivuilla. Tavoitteena on tuoda perinteisen joulunajan tunnelmaa myös digitaalisissa kanavissa, kasvattaa tietoisuutta joulunajan elämyksistä ja ilahduttaa Jyväskylän seudulla asuvia ja matkailevia.

Joulukylä Jyväskylä on lukuisista joulunajan tapahtumista ja vapaa-ajan vinkeistä koottu teemallinen elämyskokonaisuus, joka on suunnattu Jyväskylän seudun asukkaille ja alueella vieraileville matkailijoille. Joulukylä Jyväskylä elämyskokonaisuuden löytää Visit Jyväskylän verkkosivuilta sekä Facebookista @joulukylajkl. Jyväskylän seudulla asuvat ja vierailevat voivat lisätä Facebook-profiilikuvaansa Joulukylä Jyväskylä -kehyksen. Joulutapahtumia voi katsoa myös Jyväskylän kaupungin tapahtuma- ja harrastekalenterista. Joulukylä Jyväskylän markkinointi jatkuu aina loppiaiseen 6.1.2020 saakka.

Lisätietoja:  
Pia Kojo, matkailuneuvoja, Visit Jyväskylä
pia.kojo (at) jyvaskyla.fi  
p. 050 435 4006

Tiia Masalin, markkinointiassistentti, Visit Jyväskylä
tiia.masalin (at) jyvaskyla.fi
p. 050 344 5715

Kuvia Joulunavauksesta 2018, Joulukylä Jyväskylä. Kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen mainittava.