Jyväskylän kaupunki on asentanut syksyllä 2019 koirankakkapussien telineitä kymmeneen uuteen paikkaan. Biohajoavasta, täysin kompostoituvasta materiaalista valmistettuja ja ilmaisia koirankakkapusseja saa nyt jo 36 kohteesta eri puolilla kaupunkia.

Pussitelineet on pyritty sijoittamaan suosituimpien koiranulkoilutusreittien varteen. Telineestä voi hädän yllättäessä napata maksutta mukaan biohajoavan ja maatuvan muovipussin, jos sellainen unohtui kotoa ottaa mukaan. Lemmikin jätöksen saa siististi poimittua pois muita kulkijoita harmittamasta. Keräämisen jälkeen pussin voi siististi sujauttaa lähimpään roskikseen lenkkimatkan varrella, tai kiikuttaa kotiroskikseen.
 
Jyväskylän kaupunki toteuttaa palvelun yhteistyössä Tikspac Norden AB:n kanssa. Yritys omistaa telineet ja toimittaa niihin kakkapussit. Vastikkeena telineiden ja pussien luovuttamisesta maksutta kaupungin käyttöön yritys saa varustaa telineet mainostilalla ja myydä niihin kolmansille osapuolille tarkoitettuja mainospaikkoja. Kaupunki vastaa kakkapussitelineiden sijoittamisesta, asentamisesta ja pussitäydennyksistä.
 
Katso pussitelineiden sijainnit Jyväskylän karttapalvelusta.


Lisätiedot: puistomestari Jari Moilanen, p. 014 266 8037, jari.moilanen[at]jyvaskyla.fi