Jyväskylän teatteritalo muuttuu 24 tunniksi monitaiteelliseksi kulttuurikeskukseksi 20.-21.11.2019 klo 9.00-9.00. Myös Jyväskylän museot ovat täydellä sydämellä tapahtumassa mukana.

Jyväskylän sydän 24
20.-21.11. klo 9:00-9:00
Jyväskylän teatteritalo
Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä
www.jyvaskyla.fi/jyvaskylansydan24

Jyväskylän teatteritalo muuttuu 24 tunniksi monitaiteelliseksi kulttuurikeskukseksi 20.-21.11.2019 klo 9.00-9.00. Myös Jyväskylän museot ovat täydellä sydämellä tapahtumassa mukana.

Taiteilija Kirsi Pitkäsen Uneksinko?-teos luo puitteet Jyväskylän museoiden ja Monikulttuurikeskus Glorian tarjoamille elämyksille. Installaatio kutsuu kokeilemaan, hämmästymään ja tallentamaan itseään ympäristössä, joka näyttäytyy katsojalle epätodellisena ja absurdina. Yöllä installaatiosta löytää myös paikkoja nukkumiselle. Lisäksi teatteritalolla voi tutustua koko tapahtuman ajan Hanna Veanderin ja Miss Kompron teokseen, joka hivelee unelmia, odotuksia ja tuntuja sekä Jyväskylän kaupungin tuoreeseen taidehankintaan: Emma Ainalan Neverending Clout –teokseen.

Museoiden tilassa järjestetään työpajoja sekä ihaillaan eri aistein koettavaa ja nähtävää sisältöä seuraavasti:

10.00-18.00 Live-piirustusta (Naoji Ishyama & Kaisa Koljonen yhteistyössä Jyväskylän taidemuseon kanssa)
Jyväskylän teatteritalon aula
Taidegraafikot Naoji Ishiyama & Kaisa Koljonen toteuttavat live-piirustuksen yleisön edessä. Taiteilijat tekevät yhteistä piirustusta välillä kilpaillen ja välillä tehden yhteistyötä omilla vuoroillaan. Työ aloitetaan tyhjästä paperista ilman suunnitelmaa.

9.00-24.00 Lentosimulaattori (Ilmavoimamuseo)
Jyväskylän teatteritalon yleisölämpiö
Ilmavoimamuseon "kevyellä" lentosimulaattorilla voi kokeilla lentämisen huumaa virtuaalitodellisuudessa VR -laseilla. Opettajan opastuksella uskaltaa lentää virtuaalisesti jopa yli sata vuotta vanhoilla lentokoneilla.

14.00-17.00 Grafiikan paja (Jyväskylän taidemuseo)
Jyväskylän teatteritalon yleisölämpiö, kulma
Jyväskylän taidemuseon nonstop grafiikan paja, jossa valmistetaan monotypioita ja origameja. 

17.00-19.00 Lukupiiri (Suomen käsityön museo)
Jyväskylän teatteritalon yleisölämpiö, kulma
Suomen käsityön museon kaikille avoimessa lukupiirissä keskustellaan romaaneista, joissa käsityö on jotenkin mukana, vaikkapa vain yhtenä näkymättömänä arkipäivän askareena. Tällä kertaa lukupiirissä keskustellaan Katja Kallion Yönkantaja –romaanista kirjailijan itsensä kanssa. Kirjailija on tavattavissa klo 17:30-19:00.

19.00-24.00 VR-taideteos (Jyväskylän taidemuseo ja Kalle Rasinkangas)
Jyväskylän teatteritalon yleisölämpiö
World Space on vuorovaikutteinen virtuaalitodellisuustaideteos, jossa kokija pystyy tavallista tuolia liikuttamalla muuttamaan virtuaalista maailmaa ympärillään.

20.00-24.00 Unisiepparityöpaja (Suomen käsityön museo)
Jyväskylän teatteritalon yleisölämpiö, kulma
Suomen käsityön museon järjestämässä nonstoptyöpajassa voit valmistaa itsellesi oman unisiepparin tai osallistua yhteisen installaation kokoamiseen.

Kaikki museoiden ohjelma on maksutonta. Ohjelmaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.jyvaskyla.fi/jyvaskylansydan24