Jyväskylän kaupunki on kilpailuttanut sähköenergian hankinnan ja siihen liittyvät asiantuntija- ja salkunhoitopalvelut. Hankintasopimuksen piirissä on myös kaupunkikonsernin yhtiöitä, kuten Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy.

Jyväskylän kaupunki hankkii sähköenergiansa Väre Oy:ltä. Väre on Jyväskylän Energian, Savon Voiman, Kuopion Energian ja Lappeenrannan Energian muodostama uusi sähkönmyynti- ja energiapalveluyhtiö, joka aloitti toimintansa vuodenvaihteessa. Väre on Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyntiyhtiö.

Sähköenergian laskutushinta määräytyy sähköenergian markkinahinnan, myyjän marginaalin sekä sähkön hintatasoa suojaavien hinnankiinnitysten mukaisesti. Laskutushintaan sisältyy myös uusiutuvan energian osuus. Sähkön hankintasopimuksella on sovittu sähkönmyyjän marginaaleista sekä muista yksityiskohdista.

Jyväskylän kaupunki ostaa jatkossa 100 %:sti uusiutuvaa energiaa. Toimitettavan uusiutuvan sähköenergian alkuperä on varmennettu alkuperätakuilla.

- Sähköenergian hankkiminen 100 %:sti uusiutuvana sopii kaupungin Resurssiviisas Jyväskylä -ohjelman tavoitteisiin ja on hieno askel kohti hiilineutraalia kaupunkia. Olen tyytyväinen, että Väre valikoitui kaupungin sähkönhankinnan kumppaniksi hankintakilpailutuksen tuloksena, Jyväskylän kaupungin talous- ja strategiajohtaja Lasse Leppä toteaa.

Sähkömarkkinoiden asiantuntija- ja salkunhallintapalveluiden tuottajaksi valittiin Gasum Portfolio Services Oy, joka tuottaa kaupungille asiantuntijapalveluita sähkön markkinatilanteen seurantaan, salkun- ja riskienhallintaan sekä alkuperätakuiden hallintaan. Yhteistyö Gasum Portfolio Servicesin kanssa on jatkunut tuloksekkaana tätä ennen jo yli 15 vuotta.

Kaupunki hankkii sähköä noin  50 000 MWh/vuosi ja hankinnan arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Lisätietoja:
talous- ja strategiajohtaja Lasse Leppä, Jyväskylän kaupunki
p. 050 5999 545 lasse.leppa[at]jyvaskyla.fi
hankintapäällikkö Pauliina Virtanen, Jyväskylän kaupunki
p. 050 3118488 pauliina.virtanen[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat: