Jyväskylän kaupunki ja Väylävirasto kehittävät yhdessä polkupyörien liityntäpysäköintiä Jyväskylän matkakeskuksella. Pyörätelineitä asennetaan uusille paikoille ja osa vanhoista telineistä poistetaan sekä korvataan uusilla.

Pyörätelineiden uudistustyö käynnistyy 11.11.2019 alkavalla viikolla vanhojen pyörätelineiden purkamisella. Kokonaisuudessaan työhön kuluu arviolta yhdestä kahteen viikkoa.

Työmaan ajan jalankulku- ja pyöräliikenne ohjataan kiertämään asennuspaikan ohi. Poistettavat pyörätelineet ei ole työn aikana käytössä. Alueelta kuitenkin löytyy myös käytössä olevia pyöräpysäköintipaikkoja, joihin pyörän saa parkkiin.


Pyöriä siirretty työn alta Sovatekin pyöräkorjaamon varastoon

Pyörätelineiden uusimistyöstä on tiedotettu pyörätelineiden käyttäjille kiinnittämällä parkissa oleviin pyöriin etukäteen tiedotelappuja. Tiedotteessa pyörän omistajaa pyydettiin siirtämään pyörä remontin alta pois, jotta sitä ei siirrettäisi Sovatekin polkupyöräkorjaamon varastoon Sorastajantie 4:ään.

Jyväskylän kaupungilla on samanaikaisesti ollut käynnissä myös toinen pyöräparkkeihin kohdistuva operaatio, pyöräparkkien siivous. Siinä hylätyiksi epäiltyihin pyöriin oli kiinnitetty samantyyliset tiedotelaput kuin ne, joilla tiedotettiin Matkakeskuksen pyöräparkkiremontista. Hylkypyöräkeräyksen jälkeen on saatu viitteitä siitä, että joitakin Matkakeskuksen pyöräparkkien lyhytaikaisessa säilytyksessä olleita pyöriä on saattanut vahingossa joutua hylkypyöräkerääjien mukaan.

Jos epäilet, että aktiivikäytössä oleva pyöräsi on voinut lähteä hylkypyöräkerääjien mukaan, ole pikaisesti yhteyksissä Sovatekin polkupyöräkorjaamoon, p. 014 333 7066. Pyörän voi tällaisessa tapauksessa lunastaa sieltä maksutta takaisin. Jyväskylän kaupunki pahoittelee mahdollista vahinkoa ja siitä pyörän omistajalle aiheutunutta harmia. 


Lisätiedot: viherrakennuttaja Timo Mattila, p. 014 266 8160, timo.mattila@jyvaskyla.fi

Kaupunginosa: