Tänä vuonna Jyväskylässä järjestettävät vuosittaiset Ahtisaari-päivät tuovat rauhanvälitystä jyväskyläläisiin kouluihin. Lisäksi päivän ohjelmassa on kaikille avoin yleisötilaisuus klo 16 Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa Martti Ahtisaari -salissa.

Ahtisaari-päivien tarkoituksena on lisätä tietoa rauhanvälityksestä, riitojen ratkaisemisesta sekä sovinnon merkityksestä. Pääjärjestäjä CMI:n (Crisis Management Initiative) on suomalainen konfliktinratkaisujärjestö, joka ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelun avulla. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari perusti järjestön presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000. Nykyisin CMI on yksi maailman johtavista toimijoista alallaan.

Ahtisaari-päivien järjestäjiä ovat CMI, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopisto.

Kouluilla oppilasryhmät pääsevät tutustumaan rauhanvälitykseen ja sovinnontekoon

Torstaina 14.11. Jyväskylän kaupungin ylä- ja yhtenäiskouluissa (11 koulua) ja Gradian Lyseon lukiossa oppilasryhmät pääsevät osallisiksi CMI:n asiantuntijoiden esityksistä. Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan koulujen tilaisuuksia, tarkemmat koulukohtaiset aikataulut ja tiedot saa tiedotteen lopussa olevilta yhteyshenkilöiltä.

-  Päivän teema tukee hienosta koulujen kansainvälisyys- ja  monikulttuurisuustyötä ja samalla muistuttaa, että meistä jokainen on omalta osaltaan vastuussa turvallisuudesta ja sovinnon teosta jokaisena päivänä sekä kouluissa, työpaikoilla, että vapaa-ajalla, sanoo Jyväskylän kaupungin sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo.

Avoin yleisötilaisuus 14.11. klo 16 Agoran Martti Ahtisaari -salissa

Yleisötilaisuudessa keskustellaan tulevaisuuden koulutuksen haasteista Yleisradion toimittaja Arto Nybergin johdolla. Keskustelussa ovat mukana Jyväskylän yliopiston professori Raija Hämäläinen, tulevaisuustutkija Ilkka Halava, Hintsa Performancen valmentaja Eleonoora Hintsa ja CMI:ltä presidentti Ahtisaaren toimiston päällikkö Riikka Marjamäki. Ahtisaari-päivien avoin yleisötilaisuus järjestetään 14.11. klo 16 Martti Ahtisaari -auditoriossa Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa Mattilanniemessä. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja

Ahtisaari-päivistä:
Elina Lehtinen, CMI:n viestintäjohtaja, elina.lehtinen[at]cmi.fi, puh. +358 40 834 0465 ja Annina Peltonen, Ahtisaari-päivien koordinaattori, CMI  annina.peltonen[at]cmi.fi
Ahtisaari-päivistä ja koulujen tilaisuuksista:
Helinä Mäenpää, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki, helina.maenpaa[at]jyvaskyla.fi , p. 050 5487422
Ahtisaari-päivien koulutilaisuuksista:
Tuija Rasinen, palvelujohtaja, perusopetuspalvelut, Jyväskylän kaupunki, tuija.rasinen[at]jyvaskyla.fi , p. 050 5171832
Ahtisaari-yleisötilaisuudesta:
Anu Mustonen, yhteiskuntasuhdepäällikkö, Jyväskylän yliopisto anu.mustonen[at]jyu.fi p. 050 5649022

http://ahtisaaripaiva.fi/


Ahtisaari-päivät on osa  Koulutuksen superviikkoa Jyväskylässä 14.–19.11.2019

Jyväskylä on koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen huippukaupunki. Koulutuksen superviikko kokoaa Jyväskylään noin 5000 koulutuksen ammattilaista.

Koulutuksen superviikolla 14.–19. marraskuuta opetusalan ammattilaiset, koulutusalan johtajat, opiskelijat ja tutkijat sekä Suomesta että kansainvälisesti kohtaavat uusimman tiedon ja vuorovaikutuksen keskellä. Koulutuksen superviikko kokoaa noin 5000 koulutuksen ammattilaista Jyväskylään.  Kymmenen korkeatasoista kasvatus- ja koulutusalan seminaaria, kongressia ja tapahtumaa järjestetään osin samoina päivinä Jyväskylässä. Aiheina ovat mm. oppimisen uudistaminen suomalaisessa koulujärjestelmässä, ilmastonmuutos ja resurssiviisaus opetustyössä ja koulun arjessa, opiskelijoiden hyvinvointi, musiikkikasvatus, tulevaisuuden koulu sekä lapsiperheiden palveluiden johtaminen.

Kaikki Koulutuksen superviikon tapahtumat löytyvät Jyväskylän kaupungin tapahtuma- ja harrastuskalenterista
Sosiaalisessa mediassa käytössä on tunnus: #koulutuksensuperviikko

Jyväskylä – ajassa elävää sivistystä

Jyväskylä on elinvoimainen ja kasvava sivistyskaupunki, jossa uskotaan ihmiseen tulevaisuuden tärkeimpänä menestystekijänä. Jyväskylä on kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen suunnannäyttäjä, myös kansainvälisesti. Ajassa elävä sivistys luo ainutlaatuisen perustan hyvinvoinnille, tieteentekemiselle ja yritystoiminnalle. Joka kolmannella aikuisella jyväskyläläisellä on korkeakoulututkinto ja Jyväskylässä noin joka kolmas vastaantulija on opiskelija. 142 000 asukkaan kaupungissa heitä on noin 42 000. Jyväskylä on siis loistava Koulutuksen superviikon järjestämispaikkakunta.

Asiasanat: