Katriina Honkasen ohjaama musiikkiseikkailu Ella ja Paterock tulee Jyväskylän kaupunginteatterin ensi-iltaan 16.11. klo 15. Timo Parvelan rakastetun Ella-tarinan on dramatisoinut ja säveltänyt Katriina Honkanen.

Tarinan Ella on tokaluokkalainen, jolla on monta kaveria; Tiina, joka on kekseliäs. Samppa, joka on Batman. Tuukka, joka on nero. Pukari, joka on tyrmäävän hyvä tyyppi. Ja sitten Pate, joka voi jäädä luokalleen, koska hän ei millään opi kertotaulua, vaikka onkin rehtorin poika. Pate keksii, että hänestä tulee rokkari, sillä rokkarit näyttävät hyvältä. Ja niin alkaa seikkailu.

– Huumori on tärkeä osa Ella-tarinoita. Se on oikeastaan kieli, jota eri-ikäiset ymmärtävät samalla tavoin, kertoo kirjailija Timo Parvela. – Tarinan mielikuvituksellisuus ja huumori vetoavat monenikäiseen lukijaan ja katsojaan. Lapset nauravat eri asioille kuin aikuiset, mutta kaiken yllä leijuu ilo, avuliaisuus ja hyväksymisen henki, ohjaaja Katriina Honkanen jatkaa. Timo Parvela viettää tänä vuonna 30-vuotiskirjailijajuhlaa ja tavallaan nyt myös Ella palaa juurilleen. Idea ensimmäiseen Ella ja kaverit -tarinaan on nimittäin syntynyt bussissa Jyväskylän Vapaudenkadulla.

Ella ja Paterock ensi-ilta kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 16.11. klo 15. 

Teksti Timo Parvela
Dramatisointi ja musiikki Katriina Honkanen
Ohjaus Katriina Honkanen (vier.)
Musiikin sovitus Jani Lappalainen ja Katriina Honkanen (vier.)
Lavastussuunnittelu Suvi Saari (vier.)
Videosuunnittelu Suvi Saari (vier.) ja Jani Lappalainen
Pukusuunnittelija Tellervo Syrjäkari
Valosuunnittelija Antti Silvennoinen ja Japo Granlund
Äänisuunnittelija Mika Filpus
Koreografi Anne Joutsimäki (vier.)
Kampaukset ja maskeeraus Suvi Taipale

Rooleissa
Markus Virtanen, Hegy Tuusvuori, Maija Andersson, Hannu Lintukoski, Asko Vaarala, Pekka Hiltunen, Henri Halkola, Jouni Salo ja Saara Jokiaho sekä Eveliina Holm, Vilja Ikonen, Isa Seppänen ja Vilma Suonio (Gradia).
Muusikot
Jani Lappalainen, Ville Lähteenmäki ja Heikki Isoniemi.
Inserteissä
Hanna Liinoja, Hannu Hiltunen, Taina Reponen ja Tytti Vänskä.