Palokan opetusterveyskeskus jatkaa toimintaansa 21.10.2019 lähtien.

Lisätietoja:

Heli Hilli-Sutinen 
opetushoitaja 
Palokan terveysasema 
p. 050 513 7690

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät yhteistyössä lääketieteen hajautettua perusopetusta lääketieteen opiskelijoille. Lääkäriopiskelijat tuovat lisävahvistusta terveysaseman lääkärimiehitykseen ja vahvistavat osaltaan Jyten lääkärirekrytointia.

Vastaanotolla työskentelee viikoittain 2–3 lääkäriopiskelijaa, jotka ovat viidennen vuosikurssin opiskelijoita. He perehtyvät itsenäisesti vastaanotolle tulevan potilaan taustatietoihin sekä tutkivat ja haastattelevat potilaan. Lopullinen päätös hoidosta tehdään yhdessä potilaan ja ohjaavan lääkärin kanssa. Ohjaavat lääkärit ovat Jyten omia yleislääketieteen erikoislääkäreitä.

Asiakkailta pyydetään erillinen lupa ajanvarauksen yhteydessä lääkäriopiskelijan vastaanotolla asioimiseen. Lääkäriopiskelijoiden vastaanotoilla potilaalle varataan aina enemmän aikaa. Vastaanottoaikoja voi varata Keskustan, Kuokkalan ja Palokan terveyskeskusten asiakkaat.

Opetusterveyskeskustoiminta käynnistyi Palokassa syksyllä 2018. Syksyn ja kevään 2019 kuluessa opetusterveyskeskuksessa työskenteli yhteensä 39 lääkäriopiskelijaa.

Asiakkaat tyytyväisiä palveluun

Opiskelijat työskentelevät maanantaista torstaihin ja vastaanotoillaan he tutkivat ja hoitavat tyypillisiä terveyskeskuksen potilaita. Tavoitteena on, että he pääsevät tekemään muun muassa määräaikaistarkastuksia, pientoimenpiteitä ja kirjoittamaan lausuntoja.

– Viime talven opetusterveyskeskustoiminnasta pyydettiin palautetta sekä potilailta että opiskelijoilta. Saadun palautteen perusteella toimintaan oltiin erittäin tyytyväisiä. Potilaat ovat kokeneet vastaanotot perusteellisina ja he ovat kehuneet opiskelijalääkäreiden sosiaalisia taitoja. Opiskelijat taas ovat olleet tyytyväisiä monipuolisiin asiakastilanteisiin sekä hyvään ohjaukseen, opetushoitaja Heli Hilli-Sutinen kertoo.