Viimeistään nyt on aika noutaa kesällä pyöräparkkiin unohtunut polkupyörä kotiin talteen, sillä Jyväskylän kaupunki aloittaa yleisten pyöräparkkien syyssiivouksen ja poistaa hylätyt polkupyörät parkeista. Keskusta-alueen pyöräparkit siivotaan hylkypyöristä keskiviikkona 6.11. alkaen.

Siivousoperaatio etenee kolmessa vaiheessa: ensin pyöräparkkien ajokit kuvataan keskiviikkona 23.10. Seuraavana keskiviikkona eli 30.10. hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään uhkaavista poistotoimista kertovat laput. Tämän jälkeen pyörän omistajalla on viikko aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon. Keskiviikkona 6.11. hylkypyörät kerätään ja ne toimitetaan välivarastoitaviksi Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantie 4:ään.  
 
Jos oman käyttöpyörän huomaa siivousoperaation aikoihin hävinneen keskustan pyöräparkista, sitä voi tiedustella maanantaista 11.11. alkaen Sovatekiltä (Sorastajantie 4, p.014 333 7066, avoinna ma-pe klo 8.00-15.30).   

Pyöräparkki ei ole pyörävarasto

Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmeniä hylkypyöriä, joita ei ole aikoihin liikutettu. Siivouksen avulla saadaan tehtyä tilaa pyöräparkkeja aktiivisesti käyttävien kaupunkilaisten pyörille. Samalla esimerkiksi ilkivaltaisesti rikotut pyörät saadaan siivottua pois kaupunkia rumentamasta ja pyöräparkkien käyttöä hankaloittamasta.  
 
Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.