Jyväskylä osallistuu Pekingissä järjestettäville talviurheilumessuille (World Winter Sport Expo) 17.– 20.10. osana Suomen yhteisosastoa, jonka teemana on ”Winter starts from Finland”. Kyseessä on yksi maailman suurimmista talviurheilumessuista ja Suomi on messujen ”Country of Honour”. Jyväskylää tuodaan esiin Suomen johtavana liikunta- ja terveysalan tutkimuksen ja koulutuksen kaupunkina.

Lisätiedot

Eino Leisimo, sivistyksen toimialajohtaja, Jyväskylän kaupunki, p. 050 584 8987, eino.leisimo[at]jyvaskyla.fi
Anne Sandelin, elinkeinojohtaja, Jyväskylän kaupunki, p. 040 581 9958, anne.sandelin[at]jyvaskyla.fi
Tiina Järvelin, yritysneuvoja, kansainvälistyminen, Business Jyväskylä, p. 050 565 9597, tiina.jarvelin[at]jyvaskyla.fi


World Winter Sports Expo on yksi maailman suurimmista talviurheilumessuista, joka järjestetään Pekingissä 17.-20. lokakuuta. Suomi on tapahtuman "Country of Honor". WWSE on yksi Suomen ja Kiinan talviurheiluvuoden 2019 päätapahtumista. Suomella on tapahtumassa oma suuri Suomi-paviljonki, jossa on mukana noin 30 talviurheilualan yritystä ja organisaatiota ja jonka tarjonta esittelee suomalaista osaamista messuvieraille ja tärkeille sidosryhmille. Lue Business Finlandin tiedotteesta lisää

World Winter Sports Expoon osallistuminen on osa Suomen talviurheiluklusterin toimintaa (The Finnish Winter Sport Cluster). Talviurheiluklusteri on Business Finlandin kokoama verkosto, jonka tavoitteena on Kiinan talviurheilumarkkinoiden avaaminen suomalaisille yrityksille ja urheiluseuroille. Mukana talviurheiluklusterissa on mm. urheiluseuroja, yrityksiä, lajiliittoja, urheiluopistoja ja joitain kaupunkeja ja kuntia. Kaupungit ovat voineet tuoda klusteriin mukanaan viisi startup-yritystä tai talviurheiluseuraa, joilla on halua ja potentiaalia laajentaa omaa markkinaansa Kiinaan tai vastaavasti ottaa vastaan talviurheilun harrastajia tai yrityksiä Kiinasta. Business Finland ja alueorganisaatiot toimivat arvovaltapalveluina ja oven avaajina Kiinan suuntaan.

Jyväskylän kaupunki, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu lähtevät talviurheilumessuille yhteisellä viestillä, jonka tavoitteena on houkutella liikunta-, hyvinvointi- ja terveysalan päättäjiä ja vaikuttajia tutustumaan Jyväskylän ainutlaatuiseen osaamiseen ja kiinnostumaan Jyväskylästä.

- Haluamme löytää Kiinasta uusia yhteyksiä ja kontakteja, joita kiinnostaa Suomen liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin koulutuksen ja tutkimuksen huippuosaaminen. Näissä Jyväskylällä on ainutlaatuista osaamista verrattuna mihinkään muuhun kaupunkiin Suomessa. Meillä on vahvat akateemiset perinteet, arvostetut korkeakoulut ja alan tutkimusyksiköitä. Lisäksi meillä on kiinnostavia yrityksiä kuten Firstbeat, Naava ja Evogenom. Haluamme tuoda esiin, mitä yritysten, oppilaitosten ja tutkimusyksiköiden yhteistyöstä voi parhaimmillaan syntyä ja mitä me voimme tarjota kiinalaisille talviurheilun liittyen, kertoo sivistyspalveluiden toimialajohtaja Eino Leisimo Jyväskylän kaupungilta.

Jyväskylä on messuilla esillä omalla ständillään osana Business Finlandin koordinoimaa Suomi-paviljonkia. Osaamisen ja palvelutarjoaman esittelyn lisäksi Jyväskylän ständillä aktivoidaan messuvieraita testaamaan Harjun portaiden juoksemista KIHU:n toteuttamalla juoksusimulaattorilla. Siinä vierailijat voivat kokeilla, kuinka kunto kestää kipittää portaat ylös ja miten nopeasti niistä selviytyy. Jyväskyläläiset pitchaavat osaamistaan kiinaksi Suomi-paviljongin päälavalla sekä tapaavat kohdennetuissa tapaamisissa päättäjiä ja vaikuttajia.
Akateeminen osaaminen, testaus ja huippupuitteet luovat mahdollisuuksia

Pekingin talviurheilumessuilla Jyväskylää nostetaan esiin oppilaitosten osaamisen, kiinnostavien yritysten, sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen sekä uudenlaisen ekosysteemin kautta, joka rakentuu laajan tietotaidon ja yhteistyön ympärille.

Messuilla kerrotaan myös uudesta Jyväskylän Hippoksesta, joka tulee tarjoamaan loistavan ympäristön tutkimus-, koulutus- ja tuotekehitysosaamisen kehittymiselle ja uudenlaiselle yhteistyölle. Jyväskylän sijainti ja hyvät lumiolosuhteet tarjoavat puolestaan talviurheilun kannalta erinomaiset puitteet kaikille talviurheilusta kiinnostuneille osana kaunista Järvi-Suomea.

– Kiinassa talviurheilu on Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten vuoksi erittäin kiinnostava teema. Monenlaiselle talviurheilun osaamiselle on juuri nyt tarvetta ja siksi mekin olemme liikkeellä. Kiinassa tarvitaan osaamista ja ymmärrystä itse talviurheilusta sekä fasiliteettien ja urheilupaikkojen rakentamisesta. Näitä molempia me voimme heille tarjota. Myös talviurheiluosaamisen ja -kulttuurin juurruttaminen kiinalaisten arkeen on maan tavoitteena. Jyväskylän tavoitteena on puolestaan saada lisää kiinalaisia vieraita tutustumaan kaupungin loistaviin puitteisiin ja osaamiseen talviurheilukaupunkina. Liikunnan ja hyvinvoinnin koulutusosaamisen lisäksi meillä on muun muassa mahtava Jyväsjärven luistelurata, Laajavuoren monipuoliset maastot sekä paljon muuta, kertoo yritysneuvoja Tiina Järvelin, joka koordinoi Jyväskylän kokonaisuutta Pekingin messuilla.