Teatterin kulissien takana ja toimistoissa työskentelee paljon henkilökuntaa, jotka ovat avainasemassa esitysten tuomisessa ihmisten katsottavaksi. Syksyn kolme viimeistä Teatteritiistaita on teemoitettu Tekijät tutuksi -otsikolla, ja ne omistettu heille, näkymättömille puurtajille. Heitä katsoja tuskin koskaan kohtaa silmästä silmään, mutta pääsee katsomossa nauttimaan heidän töidensä tuloksista.

Teatteritiistai 22.10. 2019 klo 18-19.30 
Tekijät tutuksi -teemailta: Tarpeistonhoitaja/-valmistaja

Yksi erityinen alue teatteriesityksessä on tarpeisto eli rekvisiitta, joka osaltaan sitoo näytelmän tapahtumia aikakauteen tai vaikkapa tiettyyn roolihenkilöön. Samalla se täydentää lavastuksen eläväksi: toimistoksi, jonkun roolihenkilön kodiksi tai vaikkapa myymäläksi. 
Tänä iltana tutustumme askartelun ammattilaisiin ja tapaamme teatterin tarpeistonhoitaja/-valmistajat Sari Nyyssösen ja Tuula Paanasen. Tämä parivaljakon käsialaa - tai ainakin hankkimaa - on kaikki pikkutilpehööri, mitä näytelmät sisältävät: täytekakut, valokuvat, julisteet, astiat, kukkamaljakot, posliinikoirat... – Eri aikakausien esineistöä löytyy meidän varastosta valtavasti, mutta erityistarpeistoa pitää myös itse keksiä ja valmistaa näytelmäkohtaisesti - kuten vaikkapa Pinokkion kasvava nenä taannoin Shrek-musikaaliin, rekvisiittaväki naurahtaa.

Teatteritiistai 12.11. 2019 klo 18-19.30
Tekijät tutuksi -teemailta: Tuotantojärjestäjä

”Arvoisa yleisö, tervetuloa teatteriin. Tämä oli suuren näyttämön ensimmäinen soitto. Katsomon ovet avataan.” Kuulutuksen tekee tuotantojärjestäjä, ja tuossa vaiheessa hän on varmistanut, että kaikki on kunnossa ja esitystapahtuma on valmis alkamaan. Lisäksi, hän on teatterin jokapaikanhöylä, joka mm. toimii linkkinä työryhmän ja teatterin muun henkilökunnan välillä ja toimii, jos kaikki ei sujukaan niin kuin Strömsössä… Tässä Teatteritiistaissa kuulet enemmän tuotantojärjestäjä Viivi Väisäsen työnkuvasta.

Teatteritiistai 3.12.2019 klo 18-19.30
Tekijät tutuksi -teemailta: Tuotantosuunnittelija

Harva meistä tietää, mitä tapahtuu 3.9.2020, mutta teatterin osalta tuotantosuunnittelija tietää jo sen.  Tuotantosuunnittelija on teatterin neiti Aikajapaikka, joka koordinoi mittavaa palapeliä, jossa jokaiselle näytelmälle hahmottuu sen harjoitus- ja esitysaikataulu. Yksistään esityskalenterin rakentaminen on tehtävä, joka vaatii yhteydenpitoa niin teatterin sisälle kuin talon ulkopuolelle vierailijoihin, ohjaajiin, näyttelijöihin, lavastajiin, pukusuunnittelijoihin… Miten tämä kokonaisuus pysyy koossa, ja mitä muuta tuotantosuunnittelija Liisa Makkosen työhön kuuluu, selviää tämän Teatteritiistain aikana.