Valitseeko ihminen elintapansa ja onko ihminen vastuussa valinnoistaan? Perustuuko väestön liikkuminen tietoon vai humpuukiin? Mikä on suomalaisen jalkapallon yhteiskunnallinen arvo? Entä millaisen tiedon varassa on noustu hiihdon maailmanmestariksi?

Tervetuloa Liikuntafoorumiin 28.-29.10. Jyväskylän Paviljonkiin kuulemaan vastaukset näihin ja moneen muuhun liikuntakysymykseen. Tänä vuonna teemana on tiedolla johtaminen ja miten tieto muutetaan liikkeeksi. Liikuntafoorumissa tarkastellaan liikunnan ja tiedon suhdetta monipuolisesti aina julkisesta hallinnosta, järjestöistä ja yrityksistä yksittäiseen urheilijaan ja liikkujaan asti. Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy torstaina 10.10.  

Liikuntafoorumissa on luvassa paljon mielenkiintoisia puhujia, kuten Jyväskylän omat liikunta-alan asiantuntijat ”Lihastohtori” Juha Hulmi ja hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen. Tiedolla johtamisen guru Rob Brinerin puheenvuoro johdattelee teemaan heti maanantaina.  Foorumin ohjelma on katsottavissa osoitteessa: www.kesli.fi/liikuntafoorumi.

Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea.

Foorumin paikallisena järjestäjäkumppanina vuonna 2019 toimii Keski-Suomen Liikunta ry (KesLi). Tapahtuma tukee liikuntapääkaupunki Jyväskylän tavoitetta olla liikunta- ja hyvinvointitutkimuksen edelläkävijä sekä johtava liikuntakongressikaupunki.

Lisätiedot 

Suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto. Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Aluejohtaja Petri Lehtoranta, Keski-Suomen liikunta ry
p. 050 533 3858, petri.lehtoranta[a]kesli.fi

Suunnittelija Saku Rikala, Valtion liikuntaneuvosto
p. 029 533 0042, saku.rikala[a]minedu.fi