Jyväskylän pääkirjastossa ja Palokan aluekirjastossa myydään kirjastosta poistettua aineistoa torstaista perjantaihin 10.–11.10. Myynnissä on aikuisten ja lasten aineistoa eri aihepiireistä.

Tänä vuonna pääkirjaston poistokirjamyynnissä on mahdollisuus tehdä kassikaupalla löytöjä. Kassillisen kirjoja tai muuta aineistoa voi hankkia edulliseen 10 euron hintaan. Ostoksia varten kannattaa varata mukaan oma kassi. Poistokirjamyynnissä eivät hinnat muutenkaan päätä huimaa: esimerkiksi lastenkirjat ja sarjakuvakirjat maksavat 50 senttiä ja aikuisten kirjat euron kappaleelta.

Pääkirjastolla myytävässä aineistossa on mukana muun muassa aikuisten ja lasten kirjoja, sarjakuvalehtiä, LP-levyjä sekä käsityö- ja aikakauslehtiä. Tänä vuonna myynnissä on myös runsaasti musiikkilehtien vanhoja vuosikertoja. Suurin osa myytävistä kirjoista on aikuisten kauno- ja tietokirjallisuutta. Palokan aluekirjastossa myytävänä on enimmäkseen lasten ja nuorten kertomakirjallisuutta sekä lasten ja aikuisten tietokirjallisuutta. 

Kaupunginkirjaston toimipisteissä poistetaan aineistoa koko vuoden. Aineiston poiston kriteereitä ovat aineiston huonokuntoisuus, vanhentunut sisältö ja kysynnän laantuminen. Myymättä jäänyttä aineistoa voidaan luovuttaa erikseen sovittaessa esimerkiksi kouluille, toimintakeskuksille tai vaikkapa päiväkodeille haluamiinsa käyttötarkoituksiin.

Poistokirjamyynti 10.–11.10.
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, (Vapaudenkatu 39–41), 2. krs, Pieni tori, to–pe klo 9–20
Palokan aluekirjasto, (Koivutie 5), Rento-tila, to–pe klo 10–19

Tule tekemään löytöjä pikkurahalla! Maksu käteisellä tai kortilla.

Lisätietoja:
Jyväskylän pääkirjasto, osastosihteeri Lea Hassinen, 
lea.hassinen(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 4101
Palokan aluekirjasto, kirjasto.palokka(at)jyvaskyla.fi, p. 014 266 4151