Jyväskylän kaupunginkirjasto, Liikkuva koulu -ohjelma sekä Liikkuva varhaiskasvatus -hanke on toteuttanut yhteistyössä pääkirjaston (Vapaudenkatu 39–41) 2. kerrokseen teemahyllyn, jonka kirjallisuus tarjoaa monipuolisia vinkkejä aktiivisemman koulu- tai päiväkotipäivän toteuttamiseen. Kirjallisuus on suunnattu kaikille kirjaston käyttäjille.

Liikkuva koulu -ohjelma on opetus- ja kulttuuriministeriön, opetushallituksen sekä Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESin yhteishanke. Sen tavoitteena on tukea oppimista toiminnallisin menetelmin. Ohjelma tarjoaa myös eri tavoin tukea perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille; yksi tavoista on koulutus- ja ammattikirjallisuuden tarjoaminen. Nyt tarjolla oleva kirjallisuus ei ole vain kasvatusalan ammattilaisille, vaan kaikille kaupunkilaisille. Liikkuva koulu -teemahyllyn teokset tuovat käden ulottuville monipuolista tietoa liikunnan hyödyistä terveyteen ja oppimiseen. 

Kirjastoyhteistyö on uudenlainen tapa toteuttaa liikunnan edistämistyötä. Esille koottu kirjallisuus on Liikuntapääkaupunki Jyväskylän kädenojennus kaikille kirjaston käyttäjille.

Tervetuloa tutustumaan kirjallisuuteen ja jakamaan tietoa eteenpäin!

Lisätietoja:

Laura Hekkala-Vatula, osastonjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, 
p. 014 266 4103, laura.hekkala-vatula(at)jyvaskyla.fi
Niko Leppä, Liikkuva koulu -ohjelma, Jyväskylän kaupunki, 
kasvun ja oppimisen palvelut, p. 014 266 2681, niko.leppa(at)jkl.fi