Jyväskylään ollaan pystyttämässä e-urheilun keskusta osana JAMKin E-urheilulla yhteisöllisyyttä ja liiketoimintaa (eLämää) –hanketta. Toteutus tapahtuu yhdessä Jyväskylän yliopiston, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa. Hankkeen yhteisbudjetti on 175 000 euroa. Keskus suunnitellaan osaksi vuonna 2020 avattavaa Digi & Game Centeriä.

Kilpapelaamiseen soveltuvat tilat ja laitteisto

E-urheilulla yhteisöllisyyttä ja liiketoimintaa (eLämää) -hankkeessa on tarkoitus kehittää laajasti e-urheiluyhteisöä, uutta osaamista, joukkue- ja seuratoimintaa, koulutus- ja urheilijapolkuja sekä alan liiketoimintaa esimerkiksi uusien e-urheilutapahtumien myötä. Kilpapelaamiseen osoitetaan myös sille soveltuva tila ja laitteistot.

Vuoden 2020 alussa toiminta jatkuu Jyväskylään Matarankadulle perustettavassa Digi & Game Centerissa. Samoissa tiloissa tulee toimimaan myös peli- ja digialaan liittyviä startup-yrityksiä.

Lisäksi JAMK järjestää jatkossakin nuorille suunnatun e-urheilun kesäkoulun. Kesäkoulu e-urheilusta kiinnostuneille nuorille järjestettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden kesäkuussa.

 

 

Asiasanat: