Syksyn 2019 yhteishaku päättyi keskiviikkona 18.9. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (JAMK) oli tarjolla 120 opiskelupaikkaa AMK-tutkintoon tähtääville (sairaanhoitaja, kätilö, agrologi ja logistiikan insinööri) ja 40 opiskelupaikkaa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa tavoitteleville (Biotalouden kehittäminen, Full Stack Development). JAMKiin haki yhteensä 1 264 nuorta ja aikuista, joista 672:lle JAMK oli ensisijainen vaihtoehto.

Lisätietoja:

JAMKin uutinen aiheesta

JAMKin hakijapalvelut
hakijapalvelut(at)jamk.fi p. 040 556 0409

Sosiaali- ja terveysalan opintoihin oli tänäkin vuonna ensisijaisia hakijoita moninkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden. Myös monimuotokoulutuksena toteutettava logistiikka jatkoi vahvaa suosiotaan.

Englanniksi toteutettavaan Full Stack -ohjelmistotuotannon YAMK-koulutukseen haki yhteensä 50 hakijaa. Koulutuksella halutaan paikata valtakunnallista ICT-alan osaajapulaa. Esimerkiksi Keski-Suomen liiton arvion mukaan pelkästään Keski-Suomessa on noin 1000 ICT-osaajan tarve.

Tänä syksynä JAMK järjesti yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa haun myös rakennusmestarin koulutukseen. Koulutukseen oli hakijoita kaikkiaan 198, joista 125 ensisijaisia. Aloituspaikkoja Jyväskylässä toteutettavaan koulutukseen on 20.

Opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 29.11.2019. Oman hakutilanteen voi tarkastaa opintopolku.fi-palvelusta. Opinnot alkavat tammikuussa 2020.