Syksyn päänäyttelyn, Graphica Creativan, avautumisen myötä myös työpajat ja opastukset aloittavat Jyväskylän taidemuseossa syyskautensa.

Ensimmäinen yleisöopastus kansainväliseen grafiikkaan on jo perjantaina 4.10. kello 16.30 alkaen, seuraava opastus kuullaan 29.11. Opastukselle on vapaa pääsy. Avoimeen pajaan voi kuka tahansa tulla tekemään taidetta maksutta kello 14–17.  Suosittuun pajaan voi tulla kaverin, lapsen tai isovanhemman kanssa. Syvemmin voi grafiikan tekniikoihin tutustua grafiikanpajoissa, joita järjestetään kolmena lauantaina kuvataiteilija Maria Pihlin johdolla. Grafiikan pajat ovat maksuttomia alle 24-vuotiaille. 

Kulttuuriluotsien luotsaamissa Perjantaiporinoissa voi nauttia kupin kahvia museon aulassa ja vaihtaa ajatuksia taiteesta ajankohtaisessa näyttelyssä. Tapaamisia kahvin merkeissä on neljä kertaa syksyn aikana. Samalla vapaaehtoisilta Kulttuuriluotseilta voi kysellä ajankohtaisia asioita ja menovinkkejä kulttuuriin liittyen tai pyytää kaveriksi muihin menoihin. 

Kuvataide toimii virikkeenä myös Shindo-rentoutustyöpajoissa. Jomon Shindo ohjaaja Helena Ratinen neuvoo hoitavia liikkeitä kotiin vietäväksi vielä kaksi kertaa syksyn aikana eli 6.10. ja 3.11. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, Shindo-työpajaa lukuunottamatta. Muita innostavia tapahtumia taidemuseon syksyssä voi lukea taidemuseon tapahtumat-sivulta. 

https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt-ja-tapahtumat/taidemuseon-tapahtumat


Yleisöopastus Graphica Creativa -näyttelyyn
pe 4.10. ja 29.11. klo 16.30, vapaa pääsy

Perjantaiporinat Kulttuuriluotsien seurassa
11.10., 25.10., 8.11. ja 22.11. klo 14–16
Kulttuuriluotsit porisevat kahvikupposen äärellä ja kutsuvat vertaisopastukselle ajankohtaiseen näyttelyyn.  

Avoin paja perjantaisin
4.10.–29.11. klo 14–17, 3.krs
Avoin paja sopii kaikille kuvan tekemisestä kiinnostuneille – nuorille, opiskelijoille, lapsille, isovanhemmille tai koko perheelle. Ohjaaja paikalla innostamassa kokeiluihin. Voit kokeilla myös kuivaneulatyön tai monotypian tekemistä. Maksuton, ei ilmoittautumista.

Grafiikan työpajat lauantaisin
5.10., 26.10. ja 16.11. klo 13–16
Grafiikan työpajassa voit itse kokeilla taidegrafiikan tekemistä ohjaajan johdolla. Voit osallistua yhteen tai kaikkiin pajoihin, sillä joka kerralla perehdytään eri tekniikoihin. Pajat sopivat sekä vasta-alkajille että harrastajille. Lauantaipajoista ensimmäisessä 5.10. opiskellaan carborundumia, toisessa 26.10. kokeillaan kuivaneulatekniikkaa ja 16.11. tutustutaan kohopainoon. Mukaan mahtuu kerrallaan 12 henkilöä. Työpajan hinta 12 € sisältää ohjauksen ja materiaalit, pajan kesto on kolme tuntia. Alle 24-vuotiaille maksutta! Ohjaajana toimii Imatran taidekoulussa taidegrafiikkaan erikoistunut Maria Pihl. Työpajan yhteydessä voi tutustua Graphica Creativa -näyttelyyn. Ilmoittaudu mukaan linkin kautta  www.lyyti.fi/reg/Grafiikan_tyopaja_5118

Lämpöä ja lempeyttä shindo-työpaja
su 6.10., 3.11. klo 15¬17.30
Rentoudutaan taiteen äärellä Lämpöä ja lempeyttä -työpajassa. Shindo on japanilainen rentoutusmenetelmä, joka sopii kaikille. Se on itsehoitoa yksin tai ryhmässä. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat havainnoimaan itseä ja kuulemaan omia tunteita ja ajatuksia. Menetelmän on todettu tukevan myös keskittymistä ja muita oppimisen taitoja. Työpajassa tehdään kuusi helppoa venytystä, jotka sopivat myös kotona tehtäviksi. Välillä nautitaan lämmintä teetä. Pukeudu lämpimästi kerroksittain joustaviin vaatteisiin ja sukkiin. Jumppamatot ja peitot talon puolesta. Työpajan hinta 30 € / kerta. Tiedustelut ja ilmoittautumiset ohjaaja Helena Ratiselle helena.ratinen(at)gmail.com tai tekstiviestillä 050 539 0103. 


Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
avoinna ti–su 11–18
6 / 3 / 0 €, vapaa pääsy alle 24-vuotiaille ja perjantaisin kaikille.