Jyväskyläläiset, hankasalmelaiset ja uuraislaiset alle 20-vuotiaat nuoret saavat ehkäisyn ilmaiseksi. Ehkäisyyn liittyvistä asioista pääsee keskustelemaan Nuorten Jyväskylän Discord-serverin teemakeskustelussa torstaina 26.9. klo 14-16.

Maailman ehkäisypäivää vietetään 26.9. Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla muistutetaan ehkäisyn tärkeydestä ja alle 20-vuotiaiden ilmaisesta ehkäisystä. Ehkäisyyn liittyvistä asioista pääsee keskustelemaan Nuorten Jyväskylän Discord-serverin teemakeskustelussa torstaina 26.9. klo 14-16. Keskustelua virittelemässä ja kysymyksiin vastaamassa on terveydenhoitaja. 

Jyväskyläläiset, hankasalmelaiset ja uuraislaiset alle 20-vuotiaat nuoret saavat ehkäisyn ilmaiseksi. Tavoitteena on lisätä nuorten seksuaaliterveyttä ja ehkäisyn käyttöä niillä alle 20-vuotiailla, joilla siihen on tarve. Tarkoitus on myös vähentää alle 20-vuotiaiden ei-toivottuja raskauksia, raskauden keskeytyksiä ja sukupuoliteitse tarttuvia tauteja.

Kondomi suojaa sukupuolitaudeilta

Nuorilla naisilla suosituimpia ehkäisymuotoja ovat pilleri ja kierukka.
– Kannustamme nuoria käyttämään tuplaehkäisyä, sillä kondomi on ainoa ehkäisyväline, jolla voi suojautua sukupuolitaudeilta, osastonhoitaja Hannele Virenius muistuttaa.

Ehkäisyasioissa yhteys koulu- tai opiskeluterveydenhuoltoon tai neuvolaan

Jyväskyläläiset nuoret varaavat ehkäisyasioissa neuvonta- tai vastaanottokäynnin terveydenhoitajan vastaanotolle: koululaiset kouluterveydenhoitajalle, opiskelijat opiskeluterveydenhoitajalle sekä muut keskitettyyn ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan Tapionkadulle sekä Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken alueilla asuvat oman alueensa neuvolaan. 

Hankasalmelaiset nuoret varaavat ehkäisyasioissa neuvonta- tai vastaanottokäynnin terveydenhoitajan vastaanotolle Hankasalmen neuvolaan.

Uuraisten nuoret varaavat ehkäisyasioissa neuvonta- tai vastaanottokäynnin terveydenhoitajan vastaanotolle: koululaiset kouluterveydenhuoltoon ja muut terveydenhoitajan vastaanotolle Uuraisten neuvolaan. 

Ehkäisy voi olla ehkäisypilleri, kierukka, kapseli tai kondomi, käytössä olevan valikoiman mukaan. Nuori ja terveydenhoitaja keskustelevat yhdessä, millainen ehkäisymuoto nuorelle parhaiten sopii. Myös jälkiehkäisy on maksutonta. Vaikka nuorella olisi jo käytössään ehkäisy, hän voi siirtyä maksuttomaan ehkäisyyn.

Ehkäisytuotteet nuori saa vastaanottokäynneillä. Myös kondomeja nuoret saavat vastaanotoilta.

Lisätietoa Nuorten Jyväskylän Discord-serveristä on osoitteessa:
https://nuorten.jyvaskyl.fi/discord
www.jyvaskyla.fi/terveys/neuvolat/perhesuunnittelu/ehkaisy

Lisätietoja:
osastonhoitaja Hannele Virenius, p. 014 266 2198
osastonhoitaja Katja Viisanen, p. 014 266 2197
palvelupäällikkö Paula Käyhkö, p. 014 266 2001 
nuorisonohjaaja Rita Suhonen, p. 014 266 8720, Nuorten Jyväskylä, nuorisopalvelut