Jyväskylän nuorisovaltuusto toimintakaudelle 2019–2020 valittiin Huippukokouksessa tiistaina 24.9.2019. Kokouksessa hyväksyttiin lisäksi edellisen kauden toimintakertomus ja nuorisovaltuuston sääntömuutokset.  

Lisätietoja: 
puheenjohtaja Olli-Pekka Louniala, nuorisovaltuusto, p. 014 266 4240 
tiedottaja Jussi Koskinen, nuorisovaltuusto, p. 014 266 7515 
koordinaattori - osallisuuskasvatus Jassin Rezai, nuorisopalvelut, p. 014 266 4230 

Nuorisovaltuustoon valittiin 29 nuorta 

Jyväskylän nuorisovaltuustoon toimintakaudella 2019-2020 kuuluvat Auer Nea, Léda Borbéy, Hyyppä Joona-Matias, Ihalainen Viljami, Juutinen Tuomas, Etula Mikael, Essel Nuutti, Kautto Aatos, Kasanen Wiivi-Maria, Kunnari Atte, Laitinen Katja, Lauttaanaho Leevi, Linjama Johanna, Linna Ella, Luoma Unna, Niemi Lotta, Nieminen Maria, Nurminen Väinö, Purola Nico, Rantala Ulriikka, Sandelin Viivi, Savolainen Juho, Seppälä Jenna, Sipola Mikael, Toukola Noomi, Viljakainen Elmo, Wahlberg Viivi, Viittanen Åsa-Sofia ja Vuolle Luukas. Edustajista 13 tulee yläkouluista, 9 toisen asteen oppilaitoksista, 2 edellisestä nuorisovaltuustosta sekä 5 edustajaa vapailta paikoilta.    
 
Huippukokouksessa hyväksyttiin nuorisovaltuuston sääntöihin esitetyt muutokset. Nuorten taidetyöpajan edustajan kiinteästä paikasta luovutaan ja jatkossa nuorisovaltuuston vapaille paikoille voi hakea kahdeksan (8) jäsentä paikan päällä Huippukokouksessa. Hallitukseen lisätään toinen koulutyövastaavan tehtävä, jolloin hallituksen enimmäiskoko on 8 jäsentä. Puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi voi hakea sellainen nuorisovaltuuston edustaja, joka on toiminut vähintään yhden kauden nuorisovaltuustossa. Kaupunkirakennelautakunnan kokouksiin osallistuu jatkossa nuorisovaltuuston edustaja, joka ei ole hallituksen jäsen.   

Uuden nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous on 8.10. 

Nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous on 8.10. Veturitalleilla. Tuolloin selviää, millaisella kokoonpanolla nuorisovaltuuston hallitus ja luottamushenkilöt luotsaavat nuorisovaltuustoa tulevan toimikauden ajan. Nuorisovaltuusto kokoontuu kolmen viikon välein tiistaisin klo 16.30 Veturitalleilla. 

Nuorisovaltuusto on 13–20 -vuotiaiden nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria. Nuorisovaltuusto lisää ja parantaa nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia, huolehtii, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa ja toimii sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä. Jyväskylän nuorisovaltuusto on Jyväskylän kaupunginhallituksen alainen toimikunta. Käytännön ohjauksesta vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut.  

Nuorisovaltuuston Huippukokouksen muistio