Kulttuuriluotseja voi tulla tapaamaan Jyväskylän pääkirjaston ala-aulaan (Vapaudenkatu 39-41) maanantaisin klo 15-17.  Luotseilta voi kysellä syksyn kulttuuritarjonnasta ja ajankohtaisista tapahtumista. Heiltä saa myös menovinkkejä esityksistä ja tärppejä mielenkiintoisista vierailukohteista Jyväskylän seudulla.

Lisätietoja ja luotsitilaukset:

kulttuuriluotsikoordinaattori Hanne Laitinen, hannemari.laitinen(at)jyvaskyla.fi, p. 050 338 1114

- Syksyn edetessä kaupungin kulttuurielämä vain vilkastuu ja aina ei runsaasta tarjonnasta ole helppoa löytää itselle sopivia käyntikohteita ja muun muassa näissä pulmissa kulttuuriluotsit voivat olla apuna, vinkkaa kulttuuriluotiskoordinaattori Hanne Laitinen. – Vaikka netistä löytyykin apu melkeinpä kaikkeen tiedon tarpeeseen, ei sähköinen asiointi ole aina mahdollista. Silloin voi piipahtaa kirjastolle jututtamaan luotseja ja kyselemään menovinkkejä. Luotsit ovat tavattavissa maanantaisin klo 15-17 koko syksyn ajan 2.12. saakka.

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia, kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, joita kuka tahansa voi kysyä seuraksi kulttuurikohteisiin kuten näyttelyihin, konsertteihin, teatteriesityksiin tai erilaisiin tapahtumiin. Ympäristöluotsit ovat puolestaan luonto- ja ympäristöasioista kiinnostuneita vapaaehtoisia, joita voi pyytää kävelykaveriksi esimerkiksi lähiluontoon. Luotsitoiminnassa halutaan innostaa ihmisiä lähtemään liikkeelle toimimalla kanssakulkijoina uusiin kohteisiin tutustuttaessa. Tarvittaessa luotsi voi tulla hakemaan luotsattavan kotoa.

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/luotsitoiminta