Ystävyyskoulutoiminta tarjoaa kaikille koulun oppilaille mahdollisuuden testata omaa kielitaitoa ja tutustua eri kulttuureihin ja maihin.

Jyväskylän Tikkakosken yhtenäiskoulu isännöi tämän viikon Saksan Herzhausenista saapunutta oppilas- ja opettajaryhmää. Yhteistyötä ja vuosittaisia vierailuja koulujen kesken on toteutettu jo 15 vuoden ajan.  

17. syyskuuta saapuvaan seurueeseen kuuluu 16 oppilasta ja opettaja. Oppilaat ovat kotimajoituksessa ja osallistuvat oppitunneille isäntäoppilaiden lukujärjestyksen mukaisesti. Vieraat esittelevät Saksaa, kotiseutuaan ja kouluaan Tikkakosken yhtenäiskoulun 8. luokkalaisille. Yhdessä leivotaan kotitalousluokassa karjalanpiirakoita, tutustutaan Liinalammin päiväkotikoulun väkeen ja päiväkotikoulun pienten oppilaiden arkeen, Laajavuoren seikkailupuistoon, luontomuseoon ja Jyväskylän kaupunkiin opastetulla kaupunkikierroksella. Viikko päättyy isäntäperheiden järjestämään jäähyväisjuhlan Sarpatissa. Tikkakosken yhtenäiskoulun oppilaiden vastavierailu Herzhauseniin toteutuu keväällä 2020.  

Perusopetus tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Ystävyyskoulutoiminta tarjoaa kaikille koulun oppilaille mahdollisuuden testata omaa kielitaitoa sekä tutustua eri kulttuureihin ja maihin.  

-Ystävyyskoulutoiminta tukee loistavasti opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu –osa-aluetta. Toiminnalla tuetaan eri-ikäisten oppilaiden kasvua monipuolisiksi ja taitaviksi kielenkäyttäjiksi sekä rohkaistaan vuorovaikutukseen ja itsensä ilmaisemiseen vähäiselläkin kielitaidolla, kertoo rehtori Harri Penttinen Tikkakosken yhtenäiskoulusta. 

Lisätietoja: 
rehtori Harri Penttinen, Tikkakosken yhtenäiskoulu, puh. 014 266 4557