Jyväskylän saksalaisen ystävyyskaupungin Potsdamin pormestari Mike Schubert ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto istuttavat Mäki-Matin perhepuistoon Potsdamin lahjoittaman omenapuun perjantaina 13.9.2019 klo 15.15.

Omenapuuta on istuttamassa myös Potsdamissa toimivan Jyväskylä-Potsdam seuran puheenjohtaja Alexander Richter. Hän kuvailee, että omenapuu on merkki ystävyyskaupunkiyhteydestä ja toivoo, että jyväskyläläiset saavat nauttia jatkossa sekä omenoista, että yhteistyön hedelmistä. Richterin mukaan puun istuttaminen myös symboloi kaupunkien tärkeää roolia ilmastonmuutoksen estämiseksi.
Ystävyyskaupunkiomenapuun istuttaminen juhlistaa Mäki-Matin perhepuiston 40v juhlavuotta. Puisto on suomen vanhin Perhepuisto ja tunnettu ympäri suomea. Puisto on osa Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalveluita ja siellä järjestetään toimintaa sekä lapsille että lapsiperheille ympäri vuoden. Toiminta on pääosin kaikille avointa.

Omenapuun istuttamisen lisäksi pormestari Mike Schubert tapaa vierailunsa aikana Jyväskylän kaupungin edustajia ja osallistuu Finlandia Marathonin Valon kymppiin.

Taustaa Jyväskylä – Potsdam ystävyyskaupunkiyhteistyöstä

Jyväskylä ja Potsdam ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1985. Tällä hetkellä kaupungit ovat mm. mukana yhteisessä EU-rahoitteisessa hankkeessa, joka käsittelee maahanmuuttoa. Suunnitteilla on Jyväskylän Naislaulajien osallistuminen ELLA-Frauenchordestival tapahtumaan Potsdamissa keväällä 2020.
Potsdamissa toimii oma Jyväskylä-Potsdam seura, seuran edustajia vieraili Jyväskylässä 8.-10.9.2019.  Saksalaiseen ystävyyskaupunkiin pitää yhteyttä myös Jyväskylän suomalais-saksalainen yhdistys.

Lisätietoja
Satu Heikkinen, Jyväskylän kaupunki, kansainväliset yhteydet, puh. 014 266 1561
Petra Linderoos, Jyväskylän suomalais-saksalainen yhdistys, puh. 040 515 7836
Anna Nurmesniemi, Jyväskylän kaupunki, Mäki-Matin perhepuisto, puh. 014 266 8162

Asiasanat: