Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuksen asiakkaiden sähköinen asiointijärjestelmä vaihtuu. 14.10.2019 alkaen kunnallisissa päiväkodeissa ja perhepäivähoitajilla olevien lasten hoitoaikojen varaukset ja poissaolojen ilmoittamiset hoidetaan uuden Tieto Edu -järjestelmän kautta.

Lisätietoja:
- Järjestelmän käyttöönotto ja lapsen palvelusopimus: lapsen oma päiväkoti tai perhepäivähoitaja
- Tieto Edu -järjestelmä: sovellusasiantuntija Timo Piiparinen, Varhaiskasvatuspalvelut, puh. 014 266 4936
 

Hoitoaikojen varausten, poissaolojen ilmoittamisen, toteutuneiden hoitoaikojen kertymisen seuraamisen lisäksi järjestelmässä on myös lapsen varhaiskasvatuksen arkeen liittyvien asioiden viestintäkanava, Muksunetti. Uutta on myös yhteishuoltajille, että jatkossa molemmat vanhemmat pääsevät tekemään hoitoaikavarauksia, myös huoltaja, jonka luona lapsi ei ole kirjoilla. Uuden järjestelmän myötä luovutaan aikaisemmin käytössä olleesta Daisy-järjestelmästä.

Huoltajat voivat asioida Tieto Edu -järjestelmässä mobiili- tai web-sovelluksissa. Mobiilisovellus on ladattavissa iOs tai Android-puhelinten sovelluskaupasta. Web-version kirjautumislinkki  löytyy jatkossa myös varhaiskasvatuspalvelujen Sähköisen asioinnin nettisivuilta. Tunnistautuminen sovellukseen tapahtuu Suomi.fi tunnistautumisen kautta joko pankki- tai mobiilitunnistautumisella. Web-sovellus toimii parhaiten Chrome tai Firefox -selaimilla. Tieto Edu -järjestelmä on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

14.10. alkavan viikon hoitoajat syötetään uuteen järjestelmään 7.10. mennessä

Tieto Edu -järjestelmä otetaan käyttöön maanantaina 14.10.2019. Tämä tarkoittaa, että kyseisen viikon hoitoajat tulee olla tallennettuna uuteen järjestelmään 7.10. mennessä. Järjestelmään kirjataan hoitoajat kokonaisina viikkoina. Niinä päivinä, kun lapselle ei tehdä hoitoaikavarausta, lapsi merkitään poissaolevaksi. Muutoksia lapsen hoitoaikavarauksiin voi tehdä muutosta edeltävän viikon maanantaihin klo 24 saakka.

Tieto Edu -järjestelmän ohjeet