Kesä Jyväskylän kaupungin ylläpitämillä uimarannoilla sujui pääsääntöisesti hyvin ja ilman ongelmia. Kauden alussa laitureita uudistettiin Tikan ja Kaakkolammen uimarannoilla, sekä Tikassa uusittiin myös WC-tilat. Sääksjärven rannalla toimi tänä kesänä ensimmäistä kertaa nuorten pyörittämä rantakioski. Osa uimarantavessojen siivouksesta oli ulkoistettu ja kokeilu oli onnistunut ja toimiva. Uimarantojen kunnossapitoa jatketaan rantasäiden loppuun saakka.

Laitureita ja olosuhteita uudistetaan vielä kolmella eri uimarannalla

Ollilan ja Kivilammen uimarannoilla tehdään uudistustöitä purkamalla vanhat laiturit ja asentamalla uudet syksyn aikana. Ollilan uimaranta on käyttökiellossa ke 4.9. – to 5.9. laiturin purkutöiden vuoksi. Sen jälkeen laiturin alue on vielä käyttökiellossa 13.9. saakka, kunnes uusi laituri on asennettu. Sinä aikana hiekkarannalta käsin uiminen on mahdollista.

Suositulla Köhniön uimarannalla hyppytorni ja laituri puretaan syksyn aikana. Hyppytornista osa purettiin jo alkukesästä, sillä rakenteet olivat huonossa kunnossa. Uuden hyppytornin ja laiturin suunnittelu on käynnissä ja niiden rakentamisaikataulu selviää syksyn aikana.

Suunnitteilla on myös uusia WC-tiloja ja infotauluja uimarannoille.

Tutustu Jyväskylän kaupungin ylläpitämiin uimarantoihin osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ulkoilu-ja-virkistys/uimarannat

Lisätietoja

Uimarantojen liikuntapaikkavastaava Jarmo Saikkonen
p. 014 266 7035, jarmo.saikkonen[a]jkl.fi

Asiasanat: