Jyväskylä on koulutuksesta ja opiskelijoistaan tunnettu kaupunki, joka tekee monipuolista yhteistyötä oppilaitosten ja muiden opiskeluun liittyvien organisaatioiden kanssa. Tänä syksynä Jyväskylän kaupunki kokeilee yhdessä opiskelijajärjestöjen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun JAMKOn ja Jyväskylän yliopiston JYYn, kanssa uutta tapaa esittäytyä uusille opiskelijoille.

Ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana toteutettavilla tutorkierroksilla opiskelijaryhmillä on mahdollisuus vierailla kaupungintalolla ja kuulla keskeisistä opiskelijoille tarjottavista kaupungin palveluista. Idea kokeiluun on syntynyt säännöllisissä opiskelijajärjestöjen ja kaupungin tapaamisissa, joissa on tunnistettu tarve kehittää yhteistyötä.
 
– Kaupunki kuuntelee aktiivisesti meitä opiskelijoita ja on aidosti kiinnostunut siitä, mitä meille kuuluu. Odotamme mielenkiinnolla tutoreiden välityksellä palautetta tästä uudenlaisesta kaupungin esittäytymisestä, kiittelee JAMKOn hallituksen puheenjohtaja Jarkko Patteri. 
 
Tutorryhmien vierailu kaupungintalolle on napakka kokonaisuus, jossa kuullaan lyhyt tarinamuotoinen esittely Jyväskylästä suomeksi tai englanniksi. Lisäksi tilaisuudessa on muutamia kaupungin työntekijöitä esittelemässä kaupungin palveluita. Kirsikkana kakun päällä opiskelijoille lahjoitetaan kaupungintalolla Jyväskylä-haalarimerkki, joka on nyt jaossa ensimmäistä kertaa.

– Jyväskylän kaupunki haluaa toivottaa kaikki opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi. Katukuvamme on nuorekas ja eläväinen, kiitos opiskelijoiden. Olemme kasvava ja alati liikkeessä oleva kaupunki. Toivon uusien opiskelijoiden myös osallistuvan aktiivisesti kaupunkielämämme kehittämiseen. Keskusteleva ja resurssiviisas liikuntapääkaupunki tarjoaa monia yhdessä tekemisen muotoja, lupaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Joka kolmas on opiskelija

Opiskelijoiden merkitys kaupungille näkyy jo asukasmäärässä. Yli 142 000 asukkaan kaupungissa on noin 42 000 opiskelijaa. Tämä tarkoittaa, että joka kolmas vastaantulija on opiskelija, joten kaupungin katukuva on nuorekas. Uusia opiskelijoita aloittaa yliopistolla ja ammattikorkeakoulussa yhteensä lähes 3600. Jyväskylässä sivistys elää aidosti ajassa. Nuorekkuus, avoimuus ja elävyys näkyvät laajassa kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjonnassa sekä kaupungissa järjestettävien tapahtumien suuressa määrässä. Kaupungissa tehdään aktiivisesti yhteistyötä ja kokeiluihin sekä uusiin avauksiin osallistutaan innolla.
 
Yhteistyö oppilaitosten kanssa on jatkuvaa. Jyväskylän kaupunki esittäytyy alkusyksyisin korkeakoulujen uusien opiskelijoiden tapahtumissa ja avajaisissa. Myöhemmin syksyllä Jyväskylän kaupunkia esitellään korkeakouluopinnoista kiinnostuneille hakijoille Jyväskylän yliopiston Hakijan päivässä ja JAMK tutuksi -päivässä. Loppuvuodesta Jyväskylän kaupunki on esillä Helsingissä järjestettävillä Studia-messuilla yhteisosastolla Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Gradia Jyväskylän ja Urheiluakatemian kanssa. Tiivistä yhteistyötä tehdään myös muissa tapahtumissa ja näkyvyyksissä.
 
Lisätietoja:
erikoissuunnittelija (osallisuusasiat) Jukka Laukkanen, Jyväskylän kaupunki, p. 040 5758260
viestintäjohtaja Helinä Mäenpää, Jyväskylän kaupunki, p. 050 5487422