Tilaisuudessa voi tutustua Jyväskylän kaupungin ja eri toimijoiden palveluihin ja saada tietoa palveluista englanniksi, suomeksi tai omakielisen neuvojan avulla.

Welcome to Jyväskylä -tapahtumaa vietetään tänä vuonna 18.9.2019 klo 17-19 kansalaistoiminnankeskus Mataran ja monikulttuurikeskus Glorian tiloissa, Matarankatu 6. Tapahtuma toivottaa tervetulleeksi erityisesti ulkomailta Jyväskylään vastikään muuttaneet uudet kaupunkilaiset, muita jyväskyläläisiä unohtamatta. 

Tilaisuudessa voi tutustua Jyväskylän kaupungin ja eri toimijoiden palveluihin ja saada tietoa palveluista englanniksi, suomeksi tai omakielisen neuvojan avulla. Esimerkiksi kirjaston pisteellä voi hankkia kirjastokortin. Tapahtumassa on myös lapsille suunnattua ohjattua toimintaa. 

–Tapahtuman tavoitteena on tehdä palveluja tunnetuksi juuri Jyväskylään ulkomailta muuttaneille, kertoo palveluesimies Elina Hienola Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluista.
– Viime vuonna tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran ja joulukuussa järjestettyyn tapahtumaan osallistui reilut 80 kävijää, selvittää tiedottaja Johanna Marttinen Monikulttuurikeskus Gloriasta.

Tapahtumaan tervehdyksen tuo Jyväskylän kaupungin kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Illan musiikillisesta annista vastaa muun muassa Voice of Finland 2017 -kilpailustakin tuttu Niko Rimbacher. Intialaista Bollywood-tanssia esittävät Samriti Kapoor ja Nupur Garg. Tapahtumassa on myös lapsille suunnattua ohjattua toimintaa. Ohjelmassa on myös tietovisa, arvontaa sekä kahvitarjoilu.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Jyväskylän kaupunki ja Monikulttuurikeskus Gloria yhteistyökumppaneineen. Tapahtuman kielinä ovat suomi ja englanti.

https://www.facebook.com/events/447740465999708/  

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluiden palveluesimies Elina Hienola, p. 014 266 7648
Monikulttuurikeskus Glorian tiedottaja Johanna Marttinen, p. 050 465 2713