Tietäjät tietää! on Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen uusi, 13-17-vuotiaille suunnattu avoin ryhmä, jossa osallistujat pääsevät ideoimaan ja toteuttamaan tietosisältöjä nuorten elämään liittyvistä aihepiireistä muille nuorille. Ryhmä kokoontuu maanantaista 2.9. klo 15.30 alkaen viikoittain Jyväskylän Veturitaleilla.

Tietäjät tietää!- ryhmään osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja on maksutonta. Toiminnasta vastaa nuorisopalvelujen Nuorten Jyväskylä - nuorten tieto- ja neuvontatyön palvelu.

Nuoret oman elämänsä asiantuntijoina

Tietäjät tietää -ryhmän myötä halutaan lisätä nuorten osallisuutta omien tiedontarpeidensa määrittelyyn sekä niihin liittyvän tiedon tuottamiseen vertaisilleen. Ryhmässä nuoret pääsevät käytännössä vaikuttamaan siihen, mistä aiheista Nuorten Jyväskylän kautta jaetaan tietoa, missä muodossa ja minkä kanavien kautta.

- Ennakkotietämystä tai -taitoja osallistuja ei tarvitse, sillä asioita lähdetään selvittelemään yhdessä. Ryhmä on kuitenkin hyvä paikka hyödyntää esimerkiksi omia kirjoitus-, piirustus-, some- tai videontekotaitoja, sillä ryhmäläiset voivat päättää itse, millä tavoilla ja välineillä he tietomateriaalia tuottavat, kertoo nuorisonohjaaja Rita Suhonen.

Toimintaan voi tulla mukaan myöhemminkin syksyllä, vaikka ei pääsisi osallistumaan ensimmäisin tapaamisiin.

Lisätietoja:
nuorisonohjaaja Rita Suhonen, nuorisopalvelut / Nuorten Jyväskylä, p. 050 320 5933 
nuorisonohjaaja Carita Hänninen, nuorisopalvelut, p. 050 365 6964