Suomen museoliiton koordinoima poliitikkojen museoharjoittelu sai Keski-Suomen museon kutsumaan kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon vieraakseen. Torstai-iltapäivänä 29.8. rakenteilla olevan perusnäyttelyn ovet avautuivatkin harjoitteluun saapuneelle kansanedustajalle.

- Wallinheimolla oli aktiivinen rooli opetus- ja kulttuuriministeriön suuntaan, kun museon peruskorjaushankkeen rahoitustarvetta perusteltiin. Oli luonnollista kutsua hänet tutustumaan rakenteilla olevaan perusnäyttelyymme ja uudistuvaan toimintaamme, kertoi museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen.

Harjoittelu aloitettiin vastikään peruskorjatussa museorakennuksessa, jossa museolehtori Tuula Vuolio-Vallenius ja intendentti Ilja Koivisto esittelivät uuden perusnäyttelyn suunnitelmia. Varsinaista perusnäyttelyä kun ei vielä voi esitellä – harvat paikalla olevat vitriinit ovat tyhjät ja uudet digitaaliset ratkaisut loistavat vielä toistaiseksi poissaolollaan. Wallinheimo innostuikin ideoimaan digitalisaation tuomia mahdollisuuksia museoissa ja hän luottaakin sanojensa mukaan museoiden uudistumiskyvyn tuovan entistä enemmän asiakkaita.

Seuraavaksi museoharjoittelija vietiin tutustumaan kokoelmakeskukseen, jossa tutuksi tulivat niin museon valtavat kokoelmat kuin myös konservointi. Wallinheimo pääsikin kokeilemaan tehtäviä ihan käytännössä, kun konservaattori Sini Oksanen opetti kädestä pitäen Wallinheimoa konservoimaan vanhaa vaunua. Yksityiskohtainen ja paljon toistoja sisältävä työ saikin Wallinheimon pohdiskelemaan konservoinnin ja huippu-urheilun yhtäläisyyksiä ja perfektionismia työnteossa.

- Oli tosi mielenkiintoista ja on ollut kiva olla mukana viemässä uutta museota eteenpäin, hän lisäsi lopuksi. - Tosi mukavaa, että Keski-Suomen museo lähtee uuteen iskuun. Toivon, että uudistus boostaa toimintaa entisestään ja sitä myöten tulee uusia avauksia muun muassa yritysten suuntaan.

Sinuhe Wallinheimo, Sini Oksanen, Heli-Maija Voutilainen ja Susanna Terho tutkivat kokoelmakeskusta.

Sinuhe Wallinheimo, Sini Oksanen, Heli-Maija Voutilainen ja Susanna Terho tutkivat kokoelmakeskusta.

Sinuhe Wallinheimo ihailee Keski-Suomen museon luentosalia.

Sinuhe Wallinheimo ihastelee Keski-Suomen museon luentosalia.

Asiasanat: