Mediataide-teokset haastavat sukupuoliin, seksuaalisuuksiin ja kehoihin liittyviä normeja ja oletuksia ja piirtävät samalla esiin näiden määrittelyn poliittisuutta. Esityksen ja siihen liittyvän keskustelun jälkeen voi tutustua ajankohtaiseen näyttelyyn. Queer Bodies -käynti sopii mainiosti esimerkiksi äidinkielen, terveystiedon, yhteiskuntaopin, kuvaamataidon tai ilmaisutaidon kurssien teemaksi.

Suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkki on tuottanut Queer Bodies -esityssarjan ja siihen liittyvän oppimateriaalin sukupuolten moninaisuudesta yhteistyössä Setan kanssa. Oppimateriaali on tarkoitettu nuorten parissa toimivien oppilaitosten ja organisaatioiden käyttöön. Näytöksen näkökulma on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, joita tarkastellaan mediataiteen ja mediakasvatuksen keinoin taidemuseon ryhmänvetäjien johdolla.

Esityskokonaisuus on suunnattu nuorille, erityisesti yläkouluille (8-9 luokkalaisille), toisen asteen tai opistotason opiskelijoille. Mediataide-elokuvanäytöskokonaisuuden ja siihen liittyvän keskustelun kesto on 75-90 minuuttia. Näytös on osa AV-arkin 30-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kokonaisuuteen kuuluu viisi sukupuolen ja kehon moninaisuutta käsittelevää teosta, sekä teoksiin Seta ry:n kanssa yhteistyössä toteutetut tehtäväpaketit, jotka löytyvät myös mediataidekasvattaa.fi -sivustolta. Kokonaisuuden on kuratoinut vuoden 2018 nuori taiteilija J. A. Juvani yhteistyössä AV-arkin kanssa. Oppimateriaalin taiteilijat ovat suomalaisia eturivin mediataiteilijoita: Hinni Huttunen, Artor Jesus Inkerö, J. A. Juvani, Teemu Keisteri ja Aurora Reinhard.

Jyväskylän taidemuseo tarjoaa Queer bodies –käyntejä kahdessa jaksossa.
ti–pe 20.8.–6.9. klo 9–11., jolloin on mahdollisuus katsoa samalla huippusuosittu Emma Ainalan näyttely
ti–pe 22.10.–29.11. klo 12–14, jolloin esillä on kansainvälistä grafiikkaa taideopiskelijoilta ja heidän opettajiltaan Graphica Creativa -näyttelyssä

Voit tehdä alustavan varauksen lyyti-lomakkeella. Mainitse toiveena Queer bodies.
www.lyyti.fi/reg/Opastustiedustelu_Jyvaskylan_taidemuseoon_5539

Esityspaikka on Jyväskylän taidemuseon Holvi, Taidetila, 3. krs.

Yhteydenotot:
Sirpa Turpeinen
sirpa.turpeinen(at)jyvaskyla.fi